Foto: Ulf Palm/TtFoto: Ulf Palm/Tt
 Foto: Ulf Palm/Tt
Foto: Ulf Palm/TtFoto: Ulf Palm/Tt
 Foto: Ulf Palm/Tt

Kallur kan göra landslagscomeback

Publicerad

I lördags gjorde Sanna Kallur en efterlängtad comeback och slog till med svenskt årsbästa direkt.

Hon har inte drabbats av några bakslag - och det mesta talar för att Kallur tas ut i nästa landslagstrupp.

– Hennes kropp mår fortfarande fint, säger pappa Anders Kallur.

Sanna Kallur har haft ett tungt skadeförflutet på senare år. Men för två dagar sedan gjorde 34-åringen äntligen tävlingscomeback i Team Sportia-spelen efter 364 dagars frånvaro från friidrottsbanorna. Resultatet blev 7. 42 på 60 meter slätt – nytt årsbästa i Sverige.

– Jag kände mig lätt! Och jag kände att jag hade kraft i kroppen. Det svarade när jag tryckte på. Det är exakt så här man vill känna.

– 7.42 är en tid jag hade varit nöjd med även 2007-2008, sa Kallur efter loppet

Och kanske viktigast av allt: Inga fysiska bakslag efter loppet.

Det berättar hennes pappa och manager Anders Kallur.

– Hennes kropp mår fortfarande fint.

”Realistiskt att Sanna blir uttagen”

Kallurs stora mål är att vara med i OS i Rio i sommar på paraddistansen 60 meter häck.

I vinter blir det dock inget häcktävlande trots att hon redan springer över låga häckar under träningar.

– Det får bli till våren. Jag siktar på att springa slätt nu och hoppas kunna göra några tävlingar till, sa Kallur efter comebackloppet.

Redan 13 februari kan det vara dags för nästa comeback: den som landslagssprinter när Nordenkampen drar i gång. Hon som ansvarar för uttagningen dit är nämligen imponerad.

– Jag hade inte trott att hon skulle springa så här snabbt direkt. Jag är väldigt glad för Sannas skull, sa förbundskapten Karin Torneklint efter loppet.

Nu överväger hon att ta ut Kallur till Nordenkampen.

– Om man ska tänka realistiskt så tror jag inte det är så många som kan konkurrera med Sanna. Det är ju ändå två svenskor som ska tas ut till 60 meter i Nordenkampen, säger hon i dag.

– Men jag kommer ta ut hela laget på måndag om en vecka och törs inte säga något bestämt än. För det beror lite på om Irene (Ekelund) vill springa 60 eller 200 meter och hur vi gör ett bra lag. Och sedan finns det många som inte har tävlat än och några börjar segare och kommer i gång mer och mer.

 

Fredrik Kamp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag