Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meijer är utslagen – utan att hon hoppat

Meijer får beskedet att hon inte får hoppa.Foto: TV4
Foto: TV4

Michaela Meijer försökte hitta rätt i blåsten i sitt sista försök att komma över 4,65 meter. 

Men då fick hon inte hoppa – det tog helt enkelt för långt tid för svenskan som skrattade till synes uppgivet.
– Det var jättetråkigt, men det var flera tjejer som stod där och tiden bara rann i väg, säger 26-årige stavhopparen. 

Under eftermiddagen skulle Diamond League i Birmingham avgöras på Alexander Stadium. Men särskilt stavhopparna hade det problematiskt med blåsten. 

Michaela Meijer försökte hitta ro inför sitt tredje försök över 4.65 meter. Men i väntan på avtagande vind löpte hennes tidsfrist ut – och hon fick inte hoppa. 

Meijer fick se sig utslagen och lämnade tävlingsplatsen uppgivet. 

”Skaderisken ökar markant vid sådana vindar”

Strax där innan hade Johan Edlund pratat om hur det gällde att hitta rätt i blåsten på långsidan. 

Michaela Meijer var samlad efter det ofrivilliga uttåget men var i alla fall nöjd med sin egen teknik. 

– Det kändes väldigt bra. Det här var första tävlingen i andra delen av säsongen. Träningen har gett det som den ska. Jag känner mig i bra form och teknikgrejerna börjar sitta lite mer. Sen var det svåra förhållanden i dag. Det var gambling varje gång man skulle stod på ansatsbanan så det blev lite som det blev. Men det känns lovande, jag är hoppfull. 

Men så klart fanns det en viss besvikelse över de blåsiga förutsättningarna. 

– Det var jättetråkigt, men det var flera tjejer som stod där och tiden bara rann i väg. Då får man väga in om det är värt det. Skaderisken ökar ganska markant när det är sådana vindar. Antingen kör man eller så får man vänta ut det. Det är inte värt det. Så var det för alla, alla fick något hopp där det inte gick. Det är tråkigt men det är så det är ibland. 

Angelica Bengtsson sjua

Strax därefter var det dags för Angelica Bengtsson att hoppa – men trots att hon till skillnad från sin landslagskamrat fick göra ett försökt blev även hon utslagen. 

Bengtsson klarade 4.40 utan större problem i andra försöket, hoppet över 4.55 klarade hon i sista försöket. Längre kom hon inte och fick nöja sig med en sjundeplats.  Michaela Meijer hade det lättare över 4.55 och slutade därför femma. 

Grekiskan Katerina Stefanidi vann stavhoppet när hon lyckades ta sig över 4,75 i det sista försöket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.