Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Claudia Payton vidare till semifinal i friidrotts-VM – efter nytt personligt rekord

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Claudia Paytons skor gick sönder. 

Därefter slog hon till med 7.21 i försöket på 60 meter. 

Det räckte till personligt rekord och en semifinalplats i VM-debuten.  

– Jag vet inte riktigt vad som hände idag men tydligen föll ju några bitar på plats, säger Payton till C More. 

Claudia Payton kunde knappast fått en bättre start på friidrotts-VM i Belgrad. 23-åringen slutade trea i sitt försökslopp med tiden 7 sekunder och 21 hundradelar. 

Det innebar personligt rekord och den näst bästa svenska tiden på distansen genom tiderna. Hon slår därmed den tidigare tvåan, Susanna Kallur med tre hundradelar och endast Linda Haglund har sprungit snabbare på distansen med tiden 7.13 från 1978 och 1981 

– Jag vet inte riktigt vad som hände i dag men tydligen föll ju några bitar på plats. Jag måste se loppet i efterhand och göra en analys, säger Payton till C More.

Claudia Payton vidare till semifinal

Vid C Mores intervjumikrofon berättar Payton att hon tvingades till en sistaminutenändring inför sin VM-debut. 

– Herregud. Det är så kul verkligen. På uppvärmning så gick mina spikskor sönder så jag var tvungen att ta ett par andra, som tur är hade jag ett par andra och jag älskar de här skorna. Det är jättekul, säger hon.

Tiden innebär att Payton är direktkvalificerad för semifinal som går av stapeln vid 18-tiden under fredagskvällen. Och Payton tror att hon kan springa snabbare än vad hon visade i försöket. 

– Jag kände mig ändå lite spänd. Jag tror att jag kan springa ännu fortare, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.