Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succén: Montler vann DL-finalen

Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Svensk jättesuccé i Diamond League-finalen i längdhopp. 

Thobias Montler vann med ett hopp på 8.17 och Khaddi Sagnia blev tvåa på damsidan. 

– Det bådar verkligen gott inför framtiden, säger Sagnia i SVT. 

Montler var ytterst nära en medalj på OS men snuvades efter övertramp. Under helgen stod han för ett jättehopp när han satte ett nytt Finnkampsrekord på 8.24. 

Tre dygn senare var det dags för Diamond League-finalen i Zürich – och även där imponerade Montler. Längdhopparen stod för ett jättehopp på 8.17 och kunde därmed säkra segern efter dramatik. 

Khaddi Sagnia lyrisk: ”Väldigt glad”

På damsidan tävlade Khaddi Sagnia och blev tvåa med ett hopp som mättes till 6.83. Hon hade ledningen fram till den näst sista omgången men Ivana Spanovic drog det längsta strået och vann med ett hopp på 6,96. DL-finalen var Sagnias första i karriären. 

– Jag kom hit som sjätte hoppare så jag är ändå väldigt glad. Det känns så jäkla skönt att ha flera 6,80-hopp i samma serie, säger Sagnia i SVT och fortsätter: 

– Det är den stabiliteten som krävs för att nå längre, speciellt på den här nivån. Det bådar verkligen gott inför framtiden. 

Fanny Roos kom på en tredjeplats i kula när hon stötte 18.75 i den första omgången. Maggie Ewen vann tävlingen efter en stöt på 19.41.

– Det har varit en rolig säsong, jag är nöjd med sommaren. Superkul att avsluta här, säger Roos i SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.