Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kramer hyllas – slog nytt svenskt rekord

Se SportExpressen TV.
Foto: SVT
Andreas Kramer.
Foto: SVT

Han har varit nära flera gånger den här sommaren. 

Nu har Andreas Kramer, 23, slagit till med ett nytt svenskt rekord på 800 meter med tiden 1.44.47.

– Han har visat otroligt stabilitet hela säsongen, säger experten Alhaji Jeng i SVT. 

Det var en högdramatisk 800 meters lopp i tjeckiska Ostrava. Andreas Kramer startade piggt och hängde med i toppen i stora delar av loppet. Men han passerades av britten Jake Wightman som satte personbästa med 1.44.18. Trea i loppet kom den bosniska VM-tvåan Amel Tuka.

För Kramer innebär tiden 1.44.47 att han sätter nytt svenskt rekord – och därmed säkrar han en andraplats i tävlingen. 

– Det är så otroligt skönt för honom och han har visat otroligt stabilitet hela säsongen. Vi kommer ihåg SM där han sprang otroligt bra. Han placerar sig jättebra hela loppet och är smart taktiskt, säger experten Alhaji Jeng i SVT och fortsätter: 

”Har varit tydlig”

– Äntligen får han springa ett fulländat lopp. 

23-åringen har varit nära att slå sitt eget rekord flera gånger den här säsongen men aldrig lyckats – fram till tisdagskvällen alltså. Tidigare tid låg på 1.45.03.

– Han (Andreas Kramer) har varit tydlig med att han vill ner till låga 1.44 så det är skönt för honom att nå det målet, säger experten Kajsa Bergqvist i SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.