Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över sin drömgräns för 14:e (!) gången

Armand Duplantis - tidernas främste stavhoppare.
Foto: SASCHA STEINBACH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/KENNY BEELE VIA WWW.IMAG / IMAGO IMAGES/BEAUTIFUL SPORTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Armand Duplantis imponerade igen.

På Perche Elite Tour slog han världseliten när han hoppade 6,03 meter och därefter gick han vidare till världsrekordhöjden 6,19.

Där tog det dock stopp och ”Mondo” fick nöja sig med en seger i tävlingen.

– Världsrekordförsök. Jag kan inte göra det varje gång men jag är glad över att jag kom över sex meter i alla fall, säger Duplantis i segerintervjun i Kanal 9.

Det var Renaud Lavillenie som hade världsårsbästa på 6,02 meter inför lördagskvällens stavhoppstävling i Frankrike.

Men på Perche Elite Tour ställdes han mot Armand Duplantis och fick se sig slagen av den svenske världsrekordhållaren.

Duplantis inledde tävlingen med en överraskande rivning på 5,60 men därefter började han flyga högt över ribban. Även när det var dags att försöka på världsårsbästahöjden 6,03 klarade Duplantis i första försöket.

Samtidigt rev konkurrenterna ut sig och Duplantis kunde titulera sig segrare av Perche Elite Tour innan han gick vidare och försökte slå världsrekordet när ribban lades upp på 6,19.

Duplantis försökte slå världsrekord

Då hade ”Mondo” två försök där han nådde upp till ribban men båda gångerna slog han i den och var inte särskilt nära att klara. I det tredje försöket misslyckades han helt och tävlingen var över.

Duplantis var trots allt nöjd med sin insats under kvällen. Faktum är att det var 14:e gången i karriären som Duplantis tog sig över drömgränsen sex meter på en tävling.

– Världsrekordförsök. Jag kan inte göra det varje gång men jag är glad över att jag kom över sex meter i alla fall, säger Duplantis i Kanal 9 i segerintervjun på arenan efter tävlingen.

Han fortsätter:

– Jag har inte stadionrekordet så jag gissar att jag får komma tillbaka nästa gång och slå det. 

Överraskning på andraplatsen

Det fattades en centimeter för att Duplantis skulle tangera stadionrekordet.

– Jag vill komma över det, så jag får göra det nästa år antar jag, säger Duplantis.

Bakom Duplantis blev det en överraskning på pallen där amerikanen Christopher Nilsen hamnade tillsammans med Renaud Lavillenie. De båda rev ut sig på 6,03, precis som Sam Kendricks gjorde.

På damsidan slog Holly Bradshaw världsårsbästa när hon vann tävlingen på 4,85.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.