Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Vill hoppa sex meter i alla länder”

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: TILO WIEDENSOHLER VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/CAMERA4+ WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Armand Duplantis gjorde ett nytt jättehopp.

I World Indoor Tour i Serbien under onsdagskvällen slog han världsårsbästa när han klarade 6,10 i första försöket. 

Efter tävlingen kom han med ett kaxigt utspel.

– Det var roligt att hoppa sex meter i Serbien, jag vill hoppa sex meter i alla länder, säger Duplantis till SportExpressen. 

Armand Duplantis tvingades avbryta sin senaste tävling i franska Liévin efter två hopp på grund av en skadekänning men han kom förstås till Belgrad och World Indoor Tour som storfavorit.

Han gjorde ingen besviken när han vann tävlingen. När ribban sedan lades upp på 6,10 meter flög han över och slog världsårsbästa.

Därefter lades ribban upp på 6,19 och Armand Duplantis gjorde ett försök att slå sitt eget världsrekord på 6,18 som han satte förra året.

Duplantis slog världsårsbästa

Det första försöket var dock en bit ifrån och i sitt andra hopp avbröt han kort efter upphoppet. Därefter syntes ”Mondo” skriva autografer på innerplan och det stod klart att han inte skulle försöka slå världsrekord en tredje gång.

Han är nöjd med sin comeback efter skadekänningen.

– Det var mycket bättre. Det kändes riktigt bra. Jag ville komma in och göra några bra hopp och klarade sex meter ännu en gång. Det var roligt att hoppa sex meter i Serbien, jag vill hoppa sex meter i alla länder. Det kändes riktigt bra, säger Duplantis.

Hur många länder kommer du klara innan karriären är slut?

– Jag vet inte, jag vet inte ens hur många jag har nu? Men om ingen har hoppat sex meter i ett land vill jag åka dit och göra det.

Armand Duplantis efter nya jättehoppet

Agenten Daniel Wessfeldt säger till SportExpressen att Duplantis har ”charmat hela Serbien”.

Duplantis håller med sin agent.

– Jag tror det. De verkar gilla mig och det är alltid bra, jag försöker vara charmerande, säger han och skrattar.

Han är också nöjd trots att energin tog slut efter två försök på världsrekordhöjden 6,19.

– Jag hade inte riktigt någon plan, jag försökte bara fortsätta hoppa högt. Men det kändes inte bra på det andra försöket och jag var riktigt trött då och kände inte att jag hade det i mig. Och eftersom jag inte trodde det visste jag att det inte skulle hända.

Han försökte jobba sig upp mot världsrekordet genom att hoppa 6,10 först.

– Efter sexmetershoppet trodde jag inte att jag skulle kunna klara 6,19 och det är ett stort hopp upp för att klara 6,19. Så jag tänkte att jag skulle gå någonstans mittemellan och försöka ta det därifrån.

Men du är ändå nöjd med tävlingen?

– Ja, jag är nöjd. Det kommer komma mer men jag är nöjd med 6,10.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.