Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: Även B-provet är positivt

I februari kom nyheten att Robel Fsiha testat positivt för doping. Beskedet om a-provet lämnades på en presskonferens.
Robel Fsiha.
Foto: PEDRO ROCHA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PEDRO ROCHA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Även B-provet är positivt.

EM-guldmedaljören Robel Fsiha riskerar att bli dopingavstängd.

”Nu tar utredningen vid och varken Robel eller hans tränare Patrik Melin kommer uttala sig mer innan dess att beslutet kommit”, skriver Spårvägens Friidrottsklubb i ett uttalande.

I december förra året sprang Robel Fsiha, 23, hem guldet på terräng-EM i Portugal – som första svenske herrlöpare någonsin. Bara två månader senare kom beskedet att han åkt fast i ett dopingtest.

Fsiha själv förstod ingenting.

– De säger att det är doping, men jag har bara ätit en medicintablett mot förkylning, annars äter jag ingenting, förklarade han i en exklusiv intervju med SportExpressen.

Då handlade det om A-provet. Efter det begärde Robel Fsiha och hans ombud att även B-provet skulle analyseras.

Tagit en rad SM-medaljer

Och nu har det alltså kommit svar.

”B-provet är analyserat och visar samma resultat som A-provet”, skriver hans klubb Spårvägen i ett uttalande.

De förklarar vidare att varken Fsiha eller hans tränare Patrik Melin kommer att göra några uttalanden innan en dom har fallit. De vill inte heller ge några besked om vilken substans som har upptäckts i dopingprovet.

Dopingprovet togs två veckor innan Robel Fsiha tog sitt EM-guld, vilket innebär att han troligen riskerar att bli av med medaljen. Tidigare har han även tagit sex SM-guld och fem SM-silver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.