Usain Bolt. Foto: TV4/SkärmdumpUsain Bolt. Foto: TV4/Skärmdump
Usain Bolt. Foto: TV4/Skärmdump
Jamaica vann överlägset i semifinalen i stafetten. Foto: TV4/SkärmdumpJamaica vann överlägset i semifinalen i stafetten. Foto: TV4/Skärmdump
Jamaica vann överlägset i semifinalen i stafetten. Foto: TV4/Skärmdump

Jamaica till final i Bolts sista tävling

Publicerad

LONDON/STOCKHOLM. Usain Bolt närmar sig slutet av karriären. 

Nu har han bäddat för att sluta på topp – efter att ha tagit sitt lag till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London. 

Nu väntar en ny final mellan Usain Bolt och Justin Gatlin. 

– Det finns inte ord för att beskriva hur jag känner, säger Bolt. 

Usain fick se sig besegrad av amerikanerna Justin Gatlin och Christian Coleman i finalen på 100 meter. 

I dag har han chans till revansch när jamaicanen gör sin sorti från friidrottsscenen – och det är upplagt för en spännande avslutning. 

Usain Bolt sprang den fjärde och sista sträckan när Jamaica tog sig till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London. 

– Där ser man vilken överkapacitet han har. Men oj vad överlägsen han var när han får springa från start, utan startblock, säger A Lennart Julin i C More.

Bolt och Jamaica till final

Jamaica vann heatet på tiden 37,95. USA, som sprang i första heatet, var 2,5 tiondelar snabbare.

– Det finns inte ord för att beskriva hur jag känner. Jag får så mycket stöd från publiken och det uppskattar jag väldigt mycket. All energi jag får från publiken är fantastisk, säger Bolt efter loppet. 

Nu väntar en ny final mellan Usain Bolt och Justin Gatlin. Startskottet går i kväll klockan 22.50 svensk tid. 

– Jag tycker amerikanerna hade bättre växlingar än Jamaica. I huvudsak måste Jamaica få sina växlingar att sitta bättre, säger experten Stefan Holm i TV4.

Så ändrar Jamaica i laget

Inte heller Bolt kände att allt klaffade under försöken och berättar att de kommer att toppa laget i kväll. 

– Vi har tränat på stafetten, men trots det gjorde vi ett par misstag. Att Yohan Blake kommer in i laget till finalen är väldigt bra, säger han.  

– Det kommer bli tajt i kväll, säger Stefan Holm. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag