Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var mig själv och det gick inte att stoppa”

Armand Duplantis är historisk igen. Han har tagit världsrekord i Diamond League-tävlingen i Rom. Han slog Sergej Bubkas rekord utomhus när han hoppade 6,15 meter.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Jessica Östlund har varit med i Finnkampen och har kommit trea i SM. 

Men under de senaste veckorna har 27-åringen blivit uppmärksammad av andra anledningar. Hon testade att söka kärleken i Bonde söker fru – vilket slutade i tårar framför tv-kamerorna. 

– Jag var mig själv och det gick inte att stoppa det, säger Jessica. 

Lag-EM, junior-EM, finnkampen och – Bonde söker fru. Friidrottaren från Järfälla i Stockholm fick nya erfarenheter under våren när hon var med det folkkära tv-programmet som under varje säsong drar miljonpublik. Hon såg videon på Erik Parai Arnesson och fattade genast tycke för bonden från Skruv och författade ett brev.  

– Jag tänkte att jag ville träffa honom. Jag ville ta den chansen, säger 27-åringen. 

Jessica blev utvald och fick komma och träffa Erik på en speeddate. Hon berättade om sin bakgrund som friidrottare på elitnivå. Erik blev imponerad och Jessica fick fortsätta att vara en del av programmet. 

– Det var jätteroligt att vara med, men samtidigt var det väldigt påfrestande och stressande. Man var full av förväntan, så det var nervöst. 

Kamerorna följde deltagarna konstant. 

Intresserad av livet på landet

– Egentligen är jag ganska bekväm med kameror. Men det här var ju på ett helt annat sätt än var med en van vid. Men man tänkte inte på det sättet, att det här ska hela svenska folket se. Man stod bara framför en person med kamera och en som höll micken. 

Jessica Östlund är uppväxt i Stockholm, men för några år sedan blev hon mer intresserad av livet på landet. 

– Det började växa lite. Jag gillar djur och natur och är egentligen ingen storstadstjej. Jag är lite ”lantis” av mig, eller vad man säger, säger hon och skrattar. 

Men tiden i tv-rutan fick ett sorgligt slut. När Erik skulle bjuda in fyra tjejer till sin gård var Jessica inte en av de utvalda. Jessica kunde inte hålla känslorna inom sig och brast ut i tårar framför tv-kamerorna.

– Det är klart att jag blev väldigt besviken eftersom jag ville gå vidare och lära känna Erik och se vilken person han är i vardagen. Man hade byggt upp en förväntan. Jag blev ledsen. Jag hann fatta ett tycke för honom. 

Men att tårarna skulle kablas ut över hela Sverige var inget och tänkte på i stunden. 

”Gick inte att stoppa”

– Jag var mig själv och det gick inte att stoppa det. Det var inget jag tänkte på. Det var en reaktion. 

Tv-tittarna fick också se när Erik gick fram till en gråtande Jessica för att trösta henne. 

– Han sa att det var ett väldigt tufft val. Jag förstår ju honom... Vi var nog mest tysta och satt där. 

Hur var det att se det i efterhand? 

– Det var ingen fara alls. Det var helt okej. 

Tog det långt tid att komma över det? 

– Det tog ett tag ett att landa allt, men det gick helt okej ändå. Jag var ledsen en tid efteråt, men jag började jobba ganska tätt inpå och då kom man in i rutinerna. Det gick helt okej. 

Nu, flera månader sedan avsnittet spelades in, ångrar Jessica inte att hon ställde upp. 

– Jag ser det bara positivt. Jag är väldigt stolt över att jag tog chansen. Jag har blivit starkare i mig själv. 

Nu väntar en ny satsning på friidrotten.

– Planen är att bli hel först, och sedan tävla i vinter. Jag tar det lite som det kommer, säger kortdistanslöparen som har varit trea i SM på 60 meter. 

Friidrotts-VM ställs in efter virusskräcken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.