”Jag har haft det jäkligt tungt mentalt och fysiskt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Fredrik Samuelsson tillhör Sverigetoppen i tiokamp, men har haft en tuff vår. 

Under tisdagen vann han Sollentuna GP:s trekamp.

– Det känns som att formen är på uppåtgående. Det var kul att tävla i dag, säger Samuelsson. 

Under Sollentuna GP anordnades en mini-mångkamp med längdhopp, kula och 200-meter. Efter vinster i både löpningen och kula samt en andraplacering i längdhoppet var det Fredrik Samuelsson som stod som slutsegrare.

– Det var en riktigt fin känsla. Jag körde min första hela tiokamp för några veckor sedan i Österrike, gjorde över 8 000 för femte gången vilket är en okej summa men jag var väldigt missnöjd. Jag hade hoppats på mycket mer, säger han.

24-åringen fortsätter:

– Sen har jag faktiskt haft det jävligt tungt både mentalt och fysiskt, de senaste veckorna har det känts skit på träningen så där. 

Hur tar man sig ur en sådan svacka?

– Det är bara fortsätta träna vidare och försöka. För mig har det varit lite bitar utanför banan som har påverkat mig på banan, i privatliv och så. Det känns som att jag tappade glöden och glädjen att idrotta och det är det jag älskar mest egentligen. När man inte känner någon glädje till det, då blir det inga resultat, det är svårt att prestera så där, tappa huvudet och bli låg och negativ.

Samuelsson siktar på VM i Qatar

– Det är det jag jobbat med senaste dagarna. Hittat lite bitar att jobba på och försöka få med mig en bra känsla, försöka vända helt enkelt för det går upp och ner i ens karriär. Nu känns det ändå som jag är på väg tillbaka. Jag har börjat hitta lite mer glädje för en gångs skull och det gjorde jag verkligen i dag så det är jag nöjd med.

Samuelsson är just nu Sveriges bästa mångkampare och har en sommar med lag-EM, lag-SM och förmodligen VM framför sig. Kvalgränsen ligger på 8200 poäng för att direktkvalificera sig in till VM, något som Samuelsson siktar på.

– Vi har lag-EM i mångkamp i Portugal om två-tre veckor, där hoppas jag kunna kvala till VM då. Jag ligger inom VM-kvalet just nu, jag har inte klarat gränsen än men jag ligger på listan så jag är inne. Jag hoppas kunna fixa 8200 poäng, då är jag direktkvalificerad för VM, säger Samuelsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.