Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag fattade att det var något som inte stämde”

Stefan Holm.
Foto: SVEN LINDWALL
Lego Masters Sverige.
Foto: TV4

Har TV4 producerat ett Lego-program utan att bjuda in Stefan Holm?

Nej då. 

Den före detta höjdhopparen skulle ha medverkat i höstens säsong – men avslöjar nu att han missade inspelningen på grund av en ansiktsförlamning. 

– Jag fattade att det var något som inte stämde, säger Holm till NWT

Stefan Holm har sedan han avslutade sin aktiva karriär fortsatt haft ett ben kvar i friidrottsvärlden. OS-guldmedaljören från 2004 har haft uppdrag för IOK och tränar regelbundet höjdhoppare på elitnivå, bland annat sonen Melwin Lycke Holm. 

Men de senaste åren har Holm också gjort sig känd som Lego-fantast. 45-åringen har skrivit en bok där han tolkat klassiska idrottsögonblick med de danska byggstenarna och dykt upp på mässor runtom i landet. 

Så när TV4 lanserade ”Lego Masters Sverige” var det många som väntade sig att friidrottsikonen skulle dyka upp i programmet. Men Stefan Holm har lyst med sin frånvaro. 

Stefan Holm drabbad av ansiktsförlamning

Nu förklarar Holm att han skulle varit med i den andra säsongen som just nu rullar på TV4, men tvingades hoppa av vårens inspelning. På påskafton vaknade han nämligen upp med en märklig känsla i ansiktet. 

– Jag kan inte säga att jag var rädd, men när de på 1177 säger att åk direkt till akuten och det faktiskt kan vara en stroke. Då börjar man fundera. Men jag trodde nog att det var en ansiktsförlamning, säger Holm till NWT

Holm skriver också om händelsen på sin Instagram, där han även laddat upp bilder på sig själv från tillfället. 

”Jag hade full känsel i hela synamentet, men ingen möjlighet att styra högra halvan av ansikte. Så inte såg jag bara skevare ut än vanligt (på första bilden gapar jag, på den andra blundar jag så hårt som jag bara kan med båda ögonen), jag pratade dessutom rätt sluddrigt - och allt detta dagarna när ovan nämnda Lego Masters spelades in”, skriver han. 

Faktum är att Stefan Holm var välbekant med känslan, eftersom något liknande drabbade honom 1992. 

”Jag spelade trombon på den tiden”

– Jag spelade trombon på den tiden och skulle till en ishall i Forshaga. De trodde att det kalla munstycket jag lade mot munnen gjorde att en nerv slagits ut, säger han till NWT. 

Den här gången kan det ha berott på stress, enligt läkarna. 

– Dels med Melwins skada, dels mycket med höjdhopparna som krånglade och det var mycket inför OS i Tokyo med möten och sånt. Mycket snack och tjafs, berättar Holm. 

Efter ungefär fyra veckor hade ansiktsförlamningen släppt och 2.40-hopparen blev friskförklarad i början av maj. 

https://www.instagram.com/p/CUQHf0uKYzN/?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.