Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända dramat: ”Jag spydde jättemycket”

Armand Duplantis river ut sig.Foto: SVT
Duplantis tackar publiken efter sitt sista hopp.Foto: SVT

Han slog världseliten som vanligt.

Men den här kvällen var det inte nära rekordhöjder för Armand Duplantis i Diamond League i Doha.

Förklaringen stavades magsjuka.

– Något förstörde min mage och jag spydde jättemycket, säger Duplantis.

Förra veckan visade Armand Duplantis att han är världens bäste stavhoppare genom tiderna när han hoppade 6,15 och slog Sergej Bubkas utomhusrekord.

Under fredagskvällen var han på jakt efter nya rekord i Doha och klarade alla höjder tills ribban lades upp på 5,92.

Då rev ”Mondo” sina två första försök och valde att spara det sista hoppet och i stället försöka hoppa sex meter.

Armand Duplantis vann i Doha

Inte heller då låg ribban kvar och Duplantis fick nöja sig med segern i tävlingen, före Sam Kendricks och Renaud Lavillenie som båda klarade sina sista hopp på 5,82.

Efter tävlingen berättade Duplantis att han lidit av magproblem som gav sig till känna natten mellan onsdag och torsdag.

– Jag kände mig inte sjuk i dag men jag fick något som förstörde min mage och jag spydde jättemycket. Jag är supersvag och det är inte så bra att vara helt uttorkad. Jag försökte bara komma till tävlingen och låta bli att skada mig och vinna.

Du vinner ändå mot världens bästa stavhoppare, vad säger det om dig?

– Jag vet inte. Jag visste att jag behövde satsa hårt i dag för att slå dem och det gjorde jag, så jag kan inte klaga.

”Hoppas svenska vädret bjuder till”

”Mondo” stannade alltså på 5,82 och nu får han summera en otrolig säsong där han titulerat sig som världens bäste stavhoppare.

– Den har varit galen. Galen. Det var en konstig säsong men en riktigt bra säsong. Det var inga mästerskap men jag gjorde allt jag ville göra. Jag ska försöka komma tillbaka ännu starkare nästa säsong, säger Duplantis.

Härnäst väntar en resa hem till Sverige.

– Jag ska tillbaka till Sverige och ta det lugnt. Jag hoppas att det svenska vädret bjuder till för mig och att det åtminstone är 20 grader. Men det är kanske att fråga efter för mycket, säger Duplantis och skrattar.

Khaddi Sagnia slutade trea i längdhoppstävlingen. Hon hade tävlingens näst längsta hopp men det nya formatet med ett enda finalhopp gjorde att hon fick nöja sig med tredjeplatsen.

Friidrottsstjärnans dotter gör succé – i Idol

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.