Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingen fullträff för Ståhl – trea i DL-finalen

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Daniel Ståhl fick inte till det i säsongens sista stortävling – finalen i Diamond League i fjolårets amerikanska VM-stad Eugene.

Det blev en tredjeplats på 67,36 för den svenske diskusjätten som tog hem ett spektakulärt VM-guld i Budapest i augusti.

– Jag är inte riktigt nöjd med något av kasten. Efter VM har jag varit mentalt trött, det var en rejäl urladdning i VM, sade Ståhl till SVT.

Australiern Matthew Denny säkrade segern i sista omgången med ett kast på 68,43. Därmed passerade han Kristjan Ceh, Slovenien, som slutade tvåa på 67,64.

I VM blev ju Ceh också av med segern och guldet i sista omgången då Daniel Ståhl slog till i mästerskapsfinalen sista kast.

Daniel Ståhl såg ut att ha fått till ett vinnarkast i den femte omgången, men trampade över och fick nöja sig med tredje plats.

Han sammanfattade säsongen och sade:

– Det här tror jag är min bästa säsong någonsin, så jag är väldigt nöjd.

Nästa år väntar OS i Paris som den stora höjdpunkten, men även EM står på programmet.

– Jag har inte hunnit planera ännu, jag ska sätta mig ned min tränare Staffan Jönsson i höst och göra det, sade Ståhl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.