Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllas i världen: ”Vackra historien om Angelica”

Philip Gadd och Petter Landén summerar dagen i friidrotts-VM med Angelica Bengtssons dramatiska final och Daniel Ståhls guldchanser.
Foto: NARIMAN EL-MOFTY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DOHA. Staven bröts och hon föll handlöst.

Några minuter senare slog Angelica Bengtsson svenskt rekord.

De otroliga scenerna från VM-finalen i Doha uppmärksammas nu i flera internationella medier.

– Jag tycker också att det här var en bragd, säger Bengtsson.

Den schweiziska tidningen Blick har Angelica Bengtsson som toppnyhet under måndag morgon.

”Såna här berättelser skrivs bara inom sportens värld”, skriver Blick.

Spanska ABC rapporterar om ”den enorma skräcken” när Bengtssons stav bröts och hon föll ner mot gropen, men konstaterar att allting fick ett lyckligt slut. Yahoo Sports uppmärksammar också att hon lyckades slå svenskt rekord under extrema omständigheter. Och France TV berättar om ”den vackra historien om Angelica Bengtsson”.

CBC i Kanada har dock rört till det en aning. De skriver om ”det fina sportmannaskapet” när fransyskan Nino Guillon-Romarin lånar ut en stav till Angelica Bengtsson efter kraschen. Men i själva verket hade Guillon-Romarin av misstag lagt Bengtssons stav i sitt eget fodral.

Njuter av uppmärksamheten

Angelica Bengtsson själv var strålande glad efter VM-finalen i går kväll och märkte själv hur hon lyckades engagera publiken på Khalifa Stadium i Doha.

– Det var kul hur jag verkligen fick med mig publiken, för jag hade ju mest publikstöd av alla. Det var riktigt galet, säger Bengtsson som njöt av uppmärksamheten.

– Det är jättekul att stå i centrum så här. Egentligen borde man prata om att Sandi Morris och Anzhelika Sidorova klarade 4,90 i första, men visst... jag tycker också att det här var en bragd!

I natt tackade Angelica Bengtsson för att hyllningar och allt stöd, i ett inlägg på Instagram: ”Tack för alla otroligt snälla ord, filmer och videos. Jag är så tacksam för all kärlek ni har gett mig i kväll. Det här var utan tvekan den mest enastående kvällen jag har upplevt.”

Angelica Bengtsson slutade sexa i VM-finalen, som var tidernas bästa rent resultatmässigt. Hennes förra svenska rekord låg på 4,76.

Anzhelika Sidorova vann tävlingen på 4,95.

https://www.instagram.com/p/B3A4lEDH64h/?igshid=owyvss0ax138