Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Holms chock: ”Aldrig kunnat föreställa mig”

Melwin Lycke Holm är en av Sveriges största talanger i höjdhopp. Tränare är pappa och OS-mästaren Stefan Holm. Expressen träffade dem båda vintern 2019.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Melwin Lycke Holm gör succé som höjdhoppare. 

Pappa och tränare Stefan Holm medger att han själv överraskats av sonens resultat. 

– Jag hade aldrig i världen kunnat föreställa mig det, säger OS-guldmedaljören till Radiosporten

Brons på senior-SM som 14-åring efter ett hopp på 2,09. Men bara ett halvår senare hade Melwin Lycke Holm, då 15, slagit till med ytterligare ett superhopp. 

I samband med Nordenkampen i Helsingfors bättrade talangen på sitt personbästa med fyra centimeter, när han tog sig över 2,13. 

– Det känns helt galet. Det var med darr jag tog det men jag gjorde det, och det känns helt fantastiskt, sa Lycke Holm då. 

Melwins pappa, och tränare, är som bekant OS-guldmedaljören Stefan Holm, som inte räknat med den här typen av utveckling för sin son. 

– Jag såg tidigt att han kunde hoppa högt. Men jag hade aldrig världen kunnat föreställa mig att han skulle hoppa 2,13 som 15-åring. Men det har gått väldigt fort. Han är otroligt ambitiös och vill väldigt mycket med sin träning, och då är det bara att följa med på resan, säger Stefan Holm till Radiosporten

Holm: ”En bättre version av mig”

44-åringen påminner om att Lycke Holm kommer att få uppleva fler stopp i sin utveckling, och att han ska vara som bäst först om runt tio år. Samtidigt säger Holm att han ser mer potential i sin son än vad han såg i sig själv – och inte bara idrottsmässigt. 

– Det är mycket Stefan, men det är väldigt mycket mamma Anna också. Han är en bättre version av mig på alla plan. Höjdhoppsmässigt men även på många andra plan. Förhoppningsvis får han vara hel och frisk och fortsätta utvecklas inom idrotten och tycka att det är fortsatt roligt att hålla på. 

Så här sa Melwin Lycke Holm själv i en längre intervju med SportExpressen förra hösten:

– Jag känner att förväntningarna på mig är höga. Ibland är det jobbigt. Men jag känner att jag har något i mig som inte många andra har. Men på senior-SM kände jag mig lugn så snart jag hade tagit mig förbi kvalet. För ingen kunde förvänta sig något av mig i finalen. Jag var 14 år och skulle inte ens vara där. 

Melwin Lycke Holm är svag för godis...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.