Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjelmer våldtagen efter Finnkampen

Moa Hjelmer.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Moa Hjelmer.Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Moa Hjelmer är en av svensk friidrotts största stjärnor de senaste åren.

Nu har Hjelmer, i samband med idrottsuppropet #timeout, berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv i samband med Finnkampen för sex år sedan. 

"När det är över tar jag mina saker och går därifrån. Jag skäms, vad gjorde jag för fel?", skriver Hjelmer på Instagram. 

I går gick ett flertal svenska idrottsprofiler ut i ett stort upprop mot sexism och övergrepp inom sportvärlden. Bland de som klev fram fanns Anja Pärson, Nilla Fischer och Maria Rooth. 

Nu har friidrottaren Moa Hjelmer berättat om en våldtäkt som ska ha ägt rum under Finnkampen för sex år sedan. 

"Jag var 21, det var slutet på säsongen och vi hade precis vunnit över Finland i Finnkampen. Alla var glada, humöret på topp och vi firade på banketten och senare på klubb. Lite för mycket alkohol blev det för min del och en annan aktiv erbjuder sig att följa mig tillbaka till hotellet", skriver Hjelmer på Instagram.  

"Han våldtar mig"

Hjelmer beskriver hur mannen lockade in henne på sitt hotellrum. 

"Han är betydligt äldre än mig och han är gift, jag kände mig säker och trodde jag kunde lita på honom. Jag har pojkvän, jag säger nej. Han tar på mig och säger jo. Jag blir stel, jag vill inte. Jag säger nej igen. Han tar av mina kläder. Jag fryser till is, kan inte röra mig. Jag säger inget mer. Han våldtar mig", skriver Hjelmer. 

"När det är över tar jag mina saker och går därifrån. Jag skäms, vad gjorde jag för fel? Min relation med min pojkvän skadas svårt och det tar över ett halvår innan vi har reparerat skadan. Jag har alltid varit stark och självsäker och vet i dag att det här inte var MITT fel, trots det har det tagit 6 år innan jag vågar berätta."

https://www.instagram.com/p/Bb1ZPGgBg2d/?taken-by=moahjelmer

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.