Här kör fotografen över Bolt med segway

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
1 / 10

PEKING/STOCKHOLM. Ett mindre drama utspelade sig efter Usain Bolts VM-guld på 200 meter.

Efter målgång krockade jamaicanen med en fotograf på en segway intill tävlingsbanan – och blev irriterad.

– Jag försöker starta ett rykte att Justin betalade honom för att plocka bort mig, skojar Bolt efteråt.

På tävlingsbanan var Usain Bolt tämligen överlägsen.

Jamaicanen sprang hem sitt fjärde raka VM-guld på 200 meter före Justin Gatlin och vann på 19.55. Det var den tidigare dopingavstängde amerikanens sista chans till revansch på Bolt på de individuella distanserna – men han var tämligen långt efter.

Efter att ha lagt i en växel in i kurvan trampade Bolt i från i överlägsen stil på upploppet.

– Om jag hade pressat mig över mållinjen kanske det hade gått ännu snabbare. Jag ville visa vem som är bäst i världen, säger han till SVT.

– Vid 150 meter kände jag att han blev lite trött. Jag log lite för jag visste att skulle vinna. Jag gjorde vad som krävdes av mig, fortsätter han.

Irriterad efter kollisionen

Det var först efter loppet som det verkligen blev ett drama.

Jamaicanen tog ett ärevarv och tackade publiken samtidigt som han följdes av en kameraman – som åkte runt på en segway. Men när Bolt stod med ryggen mot kameramannen, vänd mot publiken blev han plötsligt påkörd – bakifrån.

Det hela blev till en ganska våldsam kollision där Bolt föll till marken, ramlade baklänges och tvingades göra en kullerbytta på marken.

"Försökte döda mig"

Han var märkbart irriterad men samlade sig och kunde återuppta ärevarvet, till synes oskadd. Efteråt kunde han kosta på sig att skoja om incidenten, trots att han kunde ha blivit allvarligt skadad.

– Jag sprang inte på honom, han tog ut mig. Ryktet jag försöker starta nu är att Justin betalade honom för att plocka bort mig, skojar Bolt.

Justin Gatlin, som satt bredvid Bolt på podiet skojade tillbaka:

– Jag vill ha pengarna tillbaka. Han gjorde inte sitt jobb. Jag vill ha pengarna tillbaka!

"Rätt skrämmande"

Bolt fortsatte på gott humör:

– Jag borde kanske försäkra benen. Det var rätt skrämmande. Men det är sådant som kan hända. Jag har några sår, men ingenting värre än vad jag gör med mig själv på träningsbanan.

När SportExpressen sedan frågar Bolt berättar han att segway-killen bad om ursäkt till honom.

 – Ja, han sa att var ledsen, så mycket som han kunde. Jag tror att han var den som skadade sig mest. Han fick segwayen över sig, tror jag, och skadade huvudet. Jag gick dit för att kolla om han var okej. Jag är glad att han är okej och att jag är okej, så det känns lugnt, säger han.

För BBC skämtade Bolt också:

– Han försökte döda mig – jag fattade inte vad som hände. Det var som att han tänkte: "han vinner för mycket, vi måste få bort honom", säger Bolt.

Videoupptagningar visar att kameramannen körde in i utkanten av sargen på tävlingsbanan, tappade balansen och av misstag körde på Bolt.

Bolt vann sitt fjärde raka VM-guld på 200 meter och är återigen ett friidrottsmästerskaps överlägset snabbaste man. Tiden 19.55 är emellertid en bra bit från världsrekordet i Berlin 2009 (19,19).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.