Här gör Kajsa comeback...i spjut (!)

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kristineberg, 15 maj 2005. Kajsa Bergqvist gör äntligen comeback. Och den är sensationellt nog – i spjut.
Foto: - -

Här tar Kajsa Bergqvist sats mot VM i sommar.

Med hemlig comeback   i spjut.

  Det är ingen risk för skadan, säger Kajsa till SPORT-Expressen.

Kristineberg, 15 maj 2005. Kajsa Bergqvist gör äntligen comeback. Och den är sensationellt nog – i spjut.
Foto: - -

Det var under en kvaltävling till lag-SM i Kristineberg som Bergqvist gjorde sin smygcomeback efter den avslitna hälsenan förra sommaren. Men återkomsten till tävlingsbanan skedde i spjut – inte höjdhopp. – Jag skulle aldrig ställa upp om det fanns någon som helst risk att äventyra den gamla skadan i foten, att den på något sätt skulle fara illa, säger Kajsa Bergqvist, som ställde upp i spjuttävlingen för att hjälpa sin klubb Tureberg att ta sig till finalen. Höjdhoppsstjärnan har haft en tuff rehabilitering efter skadan och har inte kunnat ta ut något i förskott.

Nära riktig comeback också

 Men nu talar allt för att det blir en riktig comeback, i höjdhopp, när Sollentunas GP-tävlingar avgörs den 28 juni. Därefter väntar en satsning mot VM som avgörs i Helsingfors i början av augusti. Kajsa Bergqvist har inte tävlat i spjut sedan 1999. Trots en tredjeplats i tävlingen och ett godkänt kast på 36,80 meter är det inte aktuellt med någon vidare satsning på spjutkastning. – Det är ju höjdhopperska jag är. Jag ställde upp på det här eftersom jag tycker att det är så kul. Det blir ju som en social grej också, jag träffar mina klubbkamrater och umgås lite runt det hela, säger Bergqvist.  Tureberg slutade femma i tävlingen och klarar sig kvar i divisionen, kanske tack vare Bergqvists spjutsuccé.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.