Här lämnar Usain Bolt arenan. Foto: Ludvig HolmbergHär lämnar Usain Bolt arenan. Foto: Ludvig Holmberg
Här lämnar Usain Bolt arenan. Foto: Ludvig Holmberg
Hit fördes Usain Bolt efter skadan. Foto: Ludvig HolmbergHit fördes Usain Bolt efter skadan. Foto: Ludvig Holmberg
Hit fördes Usain Bolt efter skadan. Foto: Ludvig Holmberg

Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot

Publicerad

LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.

Sen försvann han direkt.

Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.

– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.

Det var dramatiska scener.

Usain Bolt, 30, gjorde sitt livs sista lopp när han sprang sistasträckan för Jamaica i den korta stafetten på VM i London – men det slutade med våldsam smärta.

Bolt, som haft en del skadeproblem under de sista säsongerna, stannade upp halvvägs in i sin sträcka, tog sig mot baksidan av låret och föll till slut ner på löparbanan.

Många trodde omedelbart att det var en bristning.

Haltade ut

Bolt klev rakt ut från arenan, när hans tre lagkompisar Omar McLoed, Julian Forte och Yohan Blake klev upp till tv-kamerorna för att göra intervjuer.

SportExpressen följde honom då han först haltade ut till uppvärmningsarenan – han haltade rejält, men kunde gå för egen maskin – och sen klev in i en av bussarna som kör friidrottarna hem till sina hotell.

Hela vägen hade han med sig de närmsta personerna i sitt team.

Gör han comeback?

En stund efter att Bolt försvunnit från arenan kom besked från Jamaicas lagläkare Kevin Jones, som förklarar att det inte handlar om en bristning.

– Det är kramp i vänstra låret. Och mycket smärta på grund av förlusten i loppet, säger Jones.

Hans rival Justin Gatlin hoppas – och tror – att det här inte var det sista vi såg av tidernas snabbaste man.

– Vi ska inte låta det här kasta skuggor över hans fantastiska karriär. Han är fortfarande "the man". Det är bara att lyfta på hatten, hoppas att han kryar på sig, säger Gatlin och fortsätter:

– Men jag tror att han kommer tillbaka om ett år eller två. Han älskar det här för mycket för att sluta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag