Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Stängs av efter julklappsköpen

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Christian Coleman, världsmästare på 100 meter, riskerar en längre avstängning.

Redan nu stängs han av tills vidare.

Amerikanen har på nytt brutit mot dopningsreglerna i sin vistelserapportering.

Coleman skriver själv på Twitter att han kan portas från friidrotten efter att ha att ha brustit i sin rapportering.

Enligt sprintstjärnan missade han ett test den 9 december i fjol och att hans överklagan hos antidopningsorganisationen Athletics Integrity Unit (AIU) inte har gått igenom. Han anser sig vara oskyldig och skriver att han var ute och handlade julklappar och därför gjorde misstag i sin rapportering.

Fyra regelbrott på två års tid

Brottet är hans fjärde sedan juni 2018, och det tredje under en tolvmånadersperiod. Därmed skulle AIU kunna döma Coleman till upp till två års avstängning.

Internationella friidrottsförbundets fristående antidopningsenhet Athletics Integrity Unit (AIU) bekräftar på Twitter att Christian Coleman stängs av tills vidare för att ha brustit i sin vistelserapportering.

Redan när amerikanen tog hem sitt första VM-guld i Qatar i fjol fanns det frågetecken kring hans start. Det hade då länge varit oklart om Coleman skulle få delta, då han under sommaren stod anklagad av den amerikanska antidopningsbyrån Usada just för att ha brustit i sin vistelserapportering. Han har dock aldrig testats positivt för dopning.

Under coronapandemin har det funnits en utbredd oro för att antidopningsarbetet ska bli lidande när idrotten står still och det har varit svårare att testa utövare.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.