Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han kommer tro att vi ska råna honom”

Hör Karin Torneklint om förberedelserna inför VM
Mondo Duplantis gjorde ett försök att träffa Francesco Totti i Rom.Foto: GIAMPIERO SPOSITO / BILDBYRÅN
Totti är en av Italiens största fotbollsspelare någonsin.Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS

ROM. Francesco Totti, 42, är en av tidernas mest hyllade fotbollsspelare.

Sent i går kväll fick han besök av Armand Duplantis och några av Sveriges främsta friidrottare.

– Han ville inte bli störd, säger Duplantis.

Om sju dagar startar VM i Doha. De svenska friidrottarna är just nu på plats i Rom för att göra sina sista förberedelser.

Och i går kväll hände alltså något oväntat.

Tiokamparen Fredrik Samuelsson fick tips om att fotbollslegendaren Francesco Totti, som bor i området där landslaget har sitt läger, hade slagit sig ner för att äta middag på en restaurang i närheten.

– Vi satt och spelade Fifa, berättar Samuelsson.

– Det var jag, Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Thobias Montler och Andreas Kramer. Vi tittade på varandra: ”Ska vi dra dit? Vi får nog ingen ny chans i livet. Kungen av Rom är där, vi måste testa!”

Han fortsätter:

– Vi gick dit som fyra små barn och Daniel Ståhl. Vi stannade utanför restaurangen och funderade på hur vi skulle göra. ”Ska vi be honom att komma ut? Då kommer han tro att vi ska råna honom eller någonting”.

”Vi var sjukt besvikna”

Till slut tog Armand Duplantis tag i saken. Han hade ätit lunch på restaurangen tidigare i veckan och blivit igenkänd av personalen.

– Jag gick in i lokalen och då satt Totti där i ena hörnet, säger Duplantis.

– Jag förklarade för servitören att min vän Fredrik var ett stort fan av Totti och frågade om det var läge att fråga om en selfie. Men nej, servitören sa att han inte ville bli störd eftersom han var där med hela familjen.

Fredrik Samuelsson, som även var en stor talang i fotboll, är besviken över att det inte blev någon bild med Francesco Totti.

– Det var starkt av Duplantis att kliva in och ställa frågan, men han fick ju nobben direkt. Vi fick gå tillbaka till hotellet, vi var sjukt besvikna. Men vad ska man göra? Vi ställde i alla fall frågan.

Hur har läget i Rom varit annars?

– Jävligt nice. Det blir en helt annan stämning när man kommer hit jämfört med att vara hemma. Vi pushar varandra och är riktigt taggade. Alla känner att det börjar närma sig säsongens stora höjdpunkt.

VM i Doha startar den 29 september och pågår fram till 6 oktober. Daniel Ståhl och Armand Duplantis är Sveriges stora guldhopp på förhand.

 

LÄS MER: Här är hela programmet inför VM i Doha 2019

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.