Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han blev ledsen – han vill prestera”

Från 2019: Daniel Ståhl kramar om tränaren Vesteinn Hafsteinsson efter VM-guldet.
Daniel Ståhl.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Han fick inte kastningen att stämma i Södertälje.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tränaren Vesteinn Hafsteinsson är dock inte orolig.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Daniel Ståhl firar VM-guldet i höstas.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I första tävlingen kastade han 65,92 och sågade sig själv.

I andra tävlingen nollade han.

Vad det är som händer med Daniel Ståhl? Han störs av ett lyxproblem.

– Det finns ingen anledning till oro, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson.

Efter den misslyckade säsongsdebuten i Oslo trodde många att Daniel Ståhl skulle slå till med jätteresultat på Kringelkastet i Södertälje i helgen. Men det blev något helt annat.

Sex ogiltiga kast.

Han nollade och slutade sist i tävlingen.

Resultaten i Kringelkastet.

– Vi har ett lyxproblem just nu, förklarar tränaren Vesteinn Hafsteinsson när SportExpressen når honom två dagar senare.

– Det här handlar om att han är extremt explosiv och extremt stark för tillfället. Han har en överkapacitet i sin fysik, som har gjort att han inte lyckades sätta tekniken i de här två första tävlingarna.

– Men det kommer…

Du låter förväntansfull?

– Jag är jättespänd. Han kastade 71,20 meter i medvind på träning i förra veckan – i medvind blir kasten nästan en meter kortare än i motvind. Och jag kan säga att det har han aldrig gjort tidigare. Det är fullständigt galet långt.

”Han blev ledsen”

Situationen har dock inte varit helt enkel för Daniel Ståhl. Han vet om sin enorma kapacitet och har därför blivit besviken när resultaten inte kommit i de två inledande tävlingarna.

– Han blev ledsen efter de här två tävlingarna, det kan jag erkänna. Han vill prestera. Men han är också väldigt bra på att släppa besvikelsen och gå vidare. Efter Kringelkastet skickade han ett sms till mig där han skrev: ”Det tog mig en och en halv timme att komma över det, men nu är jag pigg och glad. Nu kör vi!”

När tävlar han nästa gång?

– På söndag i Helsingborg. Det kan någon tävling till innan Daniel lyckas hantera sina nya krafter, men det kan också bli riktigt långt på söndag.

Daniel Ståhl har ett personligt rekord på 71,86.

Världsrekordet lyder 74,08.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.