Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en jävla mördare – skäms”

Foto: GALLO IMAGES/REX / GALLO IMAGES/REX REX FEATURES
Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN

BBC har gjort en ny dokumentärfilm om morddömde Oscar Pistorius. 

Men nu får trailern hård kritik. 

– Han är en jävla mördare. Ni borde skämmas, skriver författaren Caroline Hiron på Twitter. 

Det har gått drygt sju år sedan sportvärlden skakades om. På alla hjärtans dag 2013 greps friidrottsstjärnan Oscar Pistorius efter att hans flickvän, Reeva Steenkamp, hittades död i badrummet. 

Polisutredningen visade att Steenkamp sköts fyra gånger genom badrumsdörren, och Pistorius erkände efteråt att det var han som sköt henne. Men han har hela tiden hävdat att han trodde att det var en inbrottstjuv han sköt ihjäl. 2017 dömdes ”Blade Runner”, som han kallas, för 13 års fängelse för mordet. 

BBC meddelade tidigare i år att de kommer släppa en dokumentärfilm på Pistorius. De utlovar också nya detaljer som inte har visats tidigare. 

Nu har trailern till dokumentären släppts – och den har fått utstå hård kritik. 

”En jävla mördare”

Anledningen är att BBC inte nämner flickvännen Reeva Steenkamp vid namn en enda gång. 

– Vad är detta? Mördarens fall framställs som en tragedi, men namnet på kvinnan han dödade nämns inte, säger The Guardian-författaren Owen Jones till Independent.  

”Hon heter REEVA STEENKAMP, och hon var 29 år gammal när Oscar Pistorius sköt henne fyra gånger. Han är en jävla mördare. Ni borde skämmas”, skriver den brittiska författaren Caroline Hirons på Twitter. 

BBC har efter kritikerstormen backat och bett om ursäkt. 

”Vi är ledsna att den ursprungliga trailern inte nämner direkt Reeva Steenkamp. Vi är medvetna om detta och det var inte vår avsikt. Vi har nu tagit bort trailern och kommer ersätta den med en som är mer omfattande för dokumentärens innehåll”, skriver BBC i ett pressmeddelande enligt The Independent. 

Oscar Pistorius tog sex paralympics-guld under sin aktiva karriär, men tog även ett stafettsilver på friidrotts-VM 2011.

https://twitter.com/CarolineHirons/status/1321077710135926784

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.