”Hade varit en dröm – möjligheten finns”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Carl Bengtström sprang in på en femteplats under Diamond League i Stockholm. 

Men det är på VM om två veckor som 22-åringen ska vara som bäst. 

– Jag går in med inställningen att slå mitt personbästa, säger Bengtström. 

Carl Bengtström gick i mål på tiden 48.97 och missade därmed topp tre när Diamond League intog Stockholm. 

Men enligt 22-åringen gick det enligt planen. 

– För att vara den här tiden på säsongen så är det kul att det stämmer hyfsat bra och jag kan göra de här tiderna utan att vara i särskilt bra slag. Vi har tränat på ganska hårt nu under några veckor och ser det här som en liten avslutning på en tuff träningsperiod, säger han och fortsätter:

– Det kommer ett VM om några veckor där jag ska vara i toppform. Allt som vi gjort är inför det. 

Siktar på personbästa

VM som går av stapeln i Eugene i början av juli är alltså det stora målet. Och just Eugene är en plats som Bengtström har goda minnen från. I maj slog han nämligen personligt rekord (48,52) i just Eugene - något han hoppas upprepa på VM. 

– Först och främst går jag in med inställningen att göra mitt bästa och slå mitt ”pb” (personbästa) men att nå en final hade varit en stor dröm. Det kommer att bli extremt tufft men jag tror att jag har möjligheten om alla bitar stämmer och jag kommer in på min högstanivå. 

På VM kommer Bengtström bland annat att ställas mot brassen Alison dos Santos som under tävlingen i Stockholm slog till med årets snabbaste tid. Hans 46.80 var endast var 18 hundradelar från brassens personbästa och det snabbaste någon sprungit på Stockholms stadion. 

– Det är otroligt häftigt att springa mot honom. Det är en inspiration och han visar att man kan springa jävligt fort och jag försöker att ta efter så gott jag kan, säger Bengtström. 

Vad är det du tar efter?

– Att springa så fort som han. Det är inte så lätt men det är kul att springa mot honom och han visar att det är möjlig att springa så fort som folk inte trodde att man kunde göra innan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.