Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Greens och Aregawis kram efter VM-kaoset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Anja Niedringhaus

MOSKVA/STOCKHOLM. Efter gårdagens uppmärksammade händelser vid friidrotts-VM i Moskva lade Yannick Tregaro på fredagen ut en bild på Emma Green Tregaro och Abeba Aregawi tillsammans.

Och nu berättar landslaget att man har haft ett möte efter allt som hänt.

– Vad vi har diskuterat pratar vi inte utåt om, säger friidrottsförbundets ordförande Tomas Riste till SportExpressen.se.

Torsdagen blev en händelserik dag för svensk del i friidrotts-VM.

Dagen började med att Emma Green Tregaro genomförde höjdhoppskvalet med regnbågsfärgade naglar - för att visa sitt missnöje med Rysslands nya lag som innebär att homosexuell propaganda förbjuds i landet.


Foto: Foto: Tregaros Instagram.

Några timmar senare sågade sedan stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva svenskans aktion och menade bland annat att det var "respektlöst" - något som fick stor uppmärksamhet världen över.

Efter guldet på 1500 meter senare på kvällen fick även Abeba Aregawi en fråga om Emma Green Tregaros protest. Svenskan svarade då så här, via sin tolk:

– Vad jag förstår tillåter inte min tro att män är med män och kvinnor är med kvinnor.

"Ingen spricka"

Men trots att Emma Green Tregaro och Abeba Aregawi verkar ha olika åsikter i frågan är det enligt landslagets presschef Fredrik Trahn inte tal om någon splittring i landslaget.

– Det är ingen spricka mellan Abeba och Emma. Det där är en mediagrej. De träffades både i morse och under dagen. Det är inga som helst problem, säger Trahn till SportExpressen.se.

Som bevis lade Yannick Tregaro, Emmas tränare och man, även ut en bild på Instagram där Green Tregaro och Aregawi står och håller om varandra i landslagskläder.

När Abeba Aregawi får se bilden efter medaljceremonin skrattar hon.

– Det kändes bra, säger hon.

"Har haft möte"

När SportExpressen.se frågar det svenska friidrottsförbundets ordförande Tomas Riste om man har haft någon uppföljning efter allt som hände under torsdagen, svarar han så här:

– Nä, men det har ju ni haft har jag läst i tidningen. Ni har ju talat om vad vi ska göra så det är inga problem.

Vad har ni gjort då?

– Vi ska läsa er artikel först så ska vi se om vi kan få några bra tips där. Så ska jag återkomma till dig sen.

Men ärligt talat, har du varit i kontakt med landslaget och haft ett möte?

– Ja, vi har haft möte.

Vilka har varit med där?

– Landslaget.

Vad har ni diskuterat?

– Haha... Det stannar inom landslaget. Vad vi har diskuterat pratar vi inte utåt om.

"Inga mer kommentarer"

Tomas Riste menar att förbundet inte har haft något att göra med bilden som Yannick Tregaro lade ut på Instagram.

– Nej, säger han.

– Alltså, det här snacket som vi håller på med nu, det är faktiskt ganska… För det första har vi naturligtvis en intern diskussion med landslaget och i övrigt vad som kommer ut av det, det kommer ut vid lämpligt tillfälle. I övrigt har jag inga mer kommentarer om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.