Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Grannarna tror att jag odlar marijuana”

Kajsa Bergqvist är en av gästerna i ”Renées brygga” som sänds i kväll på TV4. Se ett utdrag ur programmet här.
Foto: SVEN LINDWALL

Kajsa Bergqvist hade bara fått i sig en semla.

Sen satte hon nytt världsrekord.

I TV4:s ”Renées brygga” berättar friidrottsikonen om den märkliga händelsen.

– Jag blir skitsur om jag inte får mat, så jag var som ett åskmoln, säger hon.

I februari 2006 hoppade Kajsa Bergqvist 2,08 i tyska Arnstadt. 

Ett världsrekord inomhus som står sig än i dag.

Ett totalt ologiskt rekordhopp med tanke på hur usla förutsättningarna var. I TV4-programmet ”Renées brygga” berättar hon om en serie händelser som störde uppladdningen inför det som skulle visa sig bli tidernas bästa hopp.

Bergqvist hade anlänt till Arnstadt sent på kvällen efter att ha drabbats av en snöstorm på vägen dit och missade därmed middagen på hotellet.

– Jag blir skitsur om jag inte får mat, så jag var som ett åskmoln, säger hon i programmet.

Efter att även ha missat frukosten, på grund av en miss med väckarklockan, var katastrofuppladdningen ett faktum. Räddningen blev landslagskollegan Stefan Holms pappa Jonny, som hade köpt med sig en låda semlor till Tyskland.

– Så jag drack en kopp kaffe och åt en semla. Sen gick jag rakt ut på idrottsplatsen och hoppade det högsta jag någonsin gjort. Ibland tänker man att allt ska vara perfekt, det kanske skapar spänningar som gör att man inte får till det.

Kajsa Bergqvist: ”Tror att jag odlar marijuana”

Efter avslutad höjdhoppskarriär har Kajsa Bergqvist arbetat som expertkommentator för SVT, men också utbildat sig till sommelier. 43-åringen har också en brinnande passion för odling, något som skulle kunna feltolkas i grannskapet.

Kajsa Bergqvist förklarar:

– Jag tror att mina grannar rakt över tror att jag har en marijuanaodling, för hela vintern ser de ett blått sken som kommer ut från fönstret. Så jag är lite orolig. De vet ju inte att jag odlar tomater.

I stora delar av Kajsa Bergqvists liv har hon tävlat. Det har resulterat i mängder med framgångar, där VM-guldet i Helsingfors 2005 och OS-bronset i Sydney 2000 sticker ut lite extra.

Men tävlandet kan också ha satt käppar i hjulet på det privata planet.

– Jag tog med mig det där extrema prestationstänket i allt jag gjorde och jag höll nästan på att bränna ut mig. Jag har haft stunder de senaste tio åren som har varit jävligt tuffa, bland annat med skilsmässor. Jag har sett det som ett misslyckande, så är det nog. Det är nog den här prestationshjärnan som spökar ibland men jag har haft fantastiska vänner och familj runt mig som har stöttat mig och backat upp mig, säger Bergqvist och avslutar:

– Nu är jag är i en fantastisk relation och jag är kär och glad. Jag är precis där jag vill vara i livet.

”Renées brygga” sänds i TV4 på onsdag klockan 21.00 och på TV4 Play.

”Jag älskar att koka sylt”

Klara Svensson träffade Kajsa Bergqvist i en intervjuserie för Expressen som publicerades under juldagarna. Se intervjun här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.