Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborgsvarvet flyttas till hösten

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Göteborgsvarvet 2021 flyttas från våren till hösten. På så sätt hoppas man att många ska hinna vaccinera sig mot covid-19, vilket skulle öppna för ett lopp med normalstort startfält.

– Vi ser att det till hösten kommer att vara mycket större möjlighet att arrangera ett fullskaligt lopp. Framåt sommaren har de flesta vaccinerats, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet på en presskonferens.

Halvmaran flyttas från den 22 maj till den 11 september. Med tanke på fortsatta osäkerheter kring coronapandemin vågar Bergman inte lova hur många deltagare det kan bli.

– Vi har i dag ungefär 26 000 anmälda till Göteborgsvarvet och vi hoppas att vi ska nå ett så fullskaligt lopp som möjligt. Men det är svårt att sia om, säger Bergman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.