Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Gillar inte att svära – men det är åt helvete”

Se senaste avsnittet av Sportklubben
Miro Zalar, Radiosportens friidrottsexpert. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Angelica Bengtsson deltar i tävlingen. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
...precis som Armand Duplantis. Foto: EBERHARD THONFELD / IMAGO IMAGES / CAMERA 4 WWW.IMAGO-IMAGES.DE

”The Match” pågår just nu i Minsk.

Men friidrottsexperten Miro Zalar tycker inte om de nya reglerna som kommer med formatet. 

– Jag gillar inte att svära, men det här är åt helvete, säger Zalar till Radiosporten. 

Inom golfen har vi Ryder Cup. Ett tävlingsformat där de bästa utövarna från USA ställs mot sina motsvarigheter i Europa.

Nu är tanken att friidrotten ska ha en egen Ryder Cup. ”The Match”, en friidrottslandskamp över två dagar mellan Europa och USA.  

Radiosportens expert Miro Zalar är dock inte överdrivet imponerad av tävlingen. Bortsett från stora namn som Allyson Felix och Brittney Reese, så har USA tagit ut en relativt anonym trupp. 

– Vill man få fart på det här, då kan man inte skicka ett B-lag som USA gjort nu. Det drar ner värdet på tävlingen, säger Zalar till Radiosporten. 

”Det är åt helvete”

Men The Match kommer också med specialregler, som en krydda för publiken. Stavhopparna får åtta hopp på sig, totalt, och längdhopparna blir successivt utslagna ur tävlingen.

– Jag gillar inte att svära, men det här är åt helvete, säger Zalar. 

– Den här landskampen är väl jättekul om det kan bli en tradition som inom golfen. Men innan det blir det så är det mycket fokus på resultaten.

– Då gäller det att inte slänga in en massa konstiga regler så här i början som gör att resultaten blir sämre. I ärlighetens namn, det kan låta spännande att det står 155-156 mellan Europa och USA, men vem fan bryr sig?

Totalt fem svenskar är med i The Match: Armand Duplantis och Angelica Bengtsson (stavhopp), Thobias Montler (längdhopp), Yolanda Ngarambe (3000 m) och Fanny Roos (kula).