Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förutsätter att OS går som planerat”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LOVISA WALDECK

Sveriges olympiska kommitté höll under torsdagen en pressträff i Stockholm. 

Mycket kom att kretsa kring corona-utbrottet och vilka följder det kan tänkas få.

– Så länge vi människor håller oss vid liv så är ju det det viktigaste, säger längdhopparen Khaddi Sagnia.

Sagnia var en av de totalt sju svenska idrottarna som var på plats på pressträffen, tillsammans med personal från Sveriges olympiska kommitté. 

– Det är många som tar det här OS:et som sitt sista OS och så påverkas ju planeringen. Så länge vi människor håller oss vid liv så är ju det det viktigaste, helt seriöst, så tar vi det här med tävlingar senare. 

Hur ser det ut fram till OS?

– Vi väntar och ser, vi vet inte just nu. Det enda vi kan göra är att träna på och fortsätta vår planering som det är. 

Sjöström: ”Förutsätter att OS kommer gå som planerat”

Peter Reinebo berättar för SportExpressen att han inte känner någon oro, de svenska idrottarna står välrustade om OS i Tokyo skulle skjutas upp. 

– Internationella olympiska kommitténs huvudlinje är att vi ska förbereda oss för OS i Tokyo på ursprungliga datum, det är också SOK:s huvudlinje. Samtidigt så har OS 2020 en beredskap med en plan B, och om man tänker på plan B så är vi ju redan där. Flera kval har blivit inställda eller uppskjutna, säger han till SportExpressen. 

Ett av de allra största svenska medaljhoppen är Sarah Sjöström. Hon fanns inte med på plats under pressträffen, utan delar med sig av sina tankar i ett sms till SportExpressen.

– Jag fick ju väldigt nyligen reda på att Swin Open blir inställt och det är ju så klart supertråkigt. Det var en viktig tävling för mig i och med mina förberedelser inför OS. Men det är som det är och vi får göra om planen utefter förutsättningarna nu mot OS. Än så länge så förutsätter vi att OS kommer gå som planerat så det är bara att träna på. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.