Foto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Elaine Thompson / APFoto: Elaine Thompson / AP
 Foto: Elaine Thompson / AP
Foto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Elaine Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN

Förstörde VM direkt – fick lämna i rullstol

Publicerad

För Australiens Alana Boyd slutade inomhus-VM i Portland i smärtor och oro.

Stavhopparen skadade sig så illa under uppvärmningen att hon fick föras ut ur arena i rullstol.

– Hon är väldigt besviken över att inte få tävla, säger australiske förbundskaptenen Craig Hillard till Herald Sun.

Inomhus-VM i friidrott första guld i Portland gick till stavhopparen Jennifer Suhr, USA, som var felfri över 4,90.

Även silvret gick till hemmanationen, genom Sandi Morris som klarade 4,85. Ekateríni Stefanídi, Grekland, knep bronspengen på 4,80.

För Australiens Alana Boyd blev VM däremot ingen rolig historia. Fotleden skadades så illa på uppvärmningen att hon fick föras bort i rullstol.

Blev röntgad direkt efter fallet

Boyd blev genast undersökt och röntgad av det australiska lägret. Tack och lov kunde inga spår efter allvarliga skador hittas i fotleden.

Men enligt australiska förbundskaptenen Craig Hillard så kommer Boyd ändå att behöva ägna sig åt rehabilitering i ett par veckor. Det finns dock fortfarande en chans att hon kommer att kunna tävla i OS-kvalet nästa månad.

"Hon har en sträckning i fotleden"

– Testerna visar att hon har en sträckning i fotleden, men inget benbrott. Hon är väldigt besviken över att inte få tävla, men det här var det bästa som kunde hända när det gäller hennes återhämtning, säger Hillard till Herald Sun.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som "Veckans kärleksbarn"!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag