Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas för nakenbilden – mitt under coronakrisen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Perseus Karlströms omtalade bild.
Foto: Erik Lundback.

VM-bronsvinnaren i 20 kilometer gång från VM i Doha, Perseus Karlström, uppmanar sina följare på Instagram att stanna hemma under coronakrisen. 

Med en avklädd modellbild. 

– Något skulle jag ju skriva till bilden, säger han med ett skratt. 

Efter flera mästerskap där Perseus Karlström var ett medaljhopp, men inte riktigt nådde fram, kom så till slut medaljen i höstas. 

I den qatariska hettan gick 29-åriga Karlström in som trea på 20 kilometersloppet och bröt efteråt ihop av glädje – och sannerligen även av trötthet. 

Efter VM i Doha ställde Karlström direkt in siktet på nästa stora mål, OS i Tokyo. Ett mål som han bekant får vänta på. 

Siktade på OS – tvingas tänka om: ”Otur”

På grund av coronaviruset har OS i Tokyo flyttat till sommaren 2021. Karlström befinner sig i Australien där han tränat inför tävlingssäsongen som var tänkt att dra i gång. 

Men nu får han tänka om. 

– Nu kan vi långsiktigt börja för nästa sommar. Vi hoppas att det kommer några tävlingar i slutet på året. Så vi ska påbörja grundträningen - igen, i stället för den tävlingsförberedande träningen nu, säger Karlström. 

– Men även om jag kommer ligga i grundträning så kan jag ställa om till tävling väldigt fort. Så jag är redo när det kommer tävlingar, om de gör det. 

Rent personligt hade Karlström velat att OS låg kvar, då han känner sig i gott slag efter höstens VM-brons. 

– Det är tråkigt så klart. Jag hade gärna tävlat på OS nu, för jag har kunnat bygga vidare på förra säsongen riktigt bra. Det är otur för mig, säger han. 

Karlströms vågade bild – uppmanar folk att stanna hemma

Coronapandemin ställer inte bara in idrottsevenemang världen över utan innebär även hårdare restriktioner gällande folks mötes- och rörelsefrihet. 

Över hela världen uppmanas folk att hålla sig hemma för att minimera smittspridningen och kända idrottare har en masse gått ut med just det budskapet i sina sociala kanaler. 

Karlström är inget undantag. 

Det som skiljer sig i hans uppmaning är bildvalet. 

Där många idrottare har valt en video där de tvättar händerna, eller en enkel bild i sin hemmamiljö så kombinerar Karlström budskapet med en avklädd modellbild. 

Han skrattar när det kommer på tal. 

– Jag la upp en annan liknande bild för några veckor sedan. Jag var i Stockholm där vi gjorde en fotosession i november. Det var en personlig utmaning och göra något väldigt annorlunda, så det är bakgrunden till bilden, säger han. 

https://www.instagram.com/p/B-UcrObHBMD/?igshid=1blc4angjd72j

Bilden har blivit flitigt kommenterad av andra gångare i världseliten, som colombianskan Sandra Arenas och ungerskan Viktória Madarász. 

Den sistnämnda skriver: ”Hett! Hett!”. 

Karlström skrattar. 

– Det är roligt. 

Men jag förstår inte helt kopplingen mellan bilden och budskapet? 

– Jag vet inte, jag tänkte väl inte så mycket. Men jag var tvungen att skriva något till den! Jag hade tänkt lägga ut just den bilden oavsett, så nu blev det lägligt att skriva ”stanna hemma” till den. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.