Efter höjdfinalen tröstades Linus Thörnblad av flickvännen Isabelle.
Efter höjdfinalen tröstades Linus Thörnblad av flickvännen Isabelle.

Flickvännen tröstade Linus

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Efter medaljmissen kom tårarna.
Men Linus Thörnblad tröstades av flickvännen och föräldrarna.
- Det var mycket känslor, jag var ju så nära, säger Thörnblad.
På läktaren på Ullevi satt hans föräldrar - mamma Susanne och pappa Claes och flickvännen Isabelle, "Bella" kallad. De var, tillsammans med tränaren Stanislaw Szczyrba, Thörnblads tröst när han rivit ut sig på 2,36 och tävlingen var över. - Det var blandade känslor. Samtidigt som jag hoppade 2,34 och var jätteglad för det, var det jäkligt surt att inte ta medalj, menar Thörnblad.

Kramades med Holm

- Mina föräldrar och flickvän menade att det var bra hoppat, men det är alltid jobbigt efter en sådan urladdning. Då blir det en tår. Efter tävlingen kramade Thörnblad och bronsmedaljören Stefan Holm om varandra. - Han tycket att jag var bättre än tjecken Jánku och att jag borde tagit honom. Själv menar Holm, nio år äldre än Thörnblad: - Jag kommer nog att känna mig otroligt stolt över att ha slagit Thörnblad i mitt sista EM.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag