Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finska stjärnans tunga besked: ”Passar inte”

Friidrottaren Henrik Larsson visar sin favoritövning
Kristiina Mäkelä.Foto: Bildbyrån / REUTERS
Mäkelä under Finnkampen i fjol.Foto: Finnkampen / BILDBYRÅN

Finland har drabbats av ett tungt avbräck inför Finnkampen.

Kristiina Mäkelä står över helgens tävlingar.

”Den här gången passar Finnkampen tyvärr inte in i mitt schema”, skriver Mäkelä på Instagram.

Även OS-silvermedaljören Antti Ruuskanen saknas i den finska truppen.

I helgen avgörs Finnkampen på Stockholms Stadion. Sverige kommer till start med ett stjärnspäckat lag, med bland annat namn som Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Tilde Johansson.

Finland har däremot inte fått med alla aktiva som de hade hoppats på.

Framför allt saknas trestegsstjärnan Kristiina Mäkela, 26, som hade varit storfavorit till seger om hon kommit till start.

”Med tungt hjärta...”

I ett inlägg på Instagram förklarar hon: ”Det är med tungt hjärta som jag måste stå över Finnkampen i år. Jag älskar den tävlingen, min roll som lagkapten och atmosfären på arenan – men jag behöver lite mer återhämtning och några träningspass till för att hitta den där toppformen. Den här gången passar Finnkampen tyvärr inte in i mitt schema. Lycka till, hela laget. Jag kommer att titta och heja på er som vanligt. Men den här gången blir det från tv-soffan.”

Spjutstjärnan Antti Ruuskanen, 35, saknas i den finska truppen. Enligt förbundskaptenen Kari Niemi-Nikkola handlar det om ”hälsorelaterade orsaker”.

Sverige är favorit

På förhand är Sverige favorit både på dam- och herrsidan, men Niemi-Nikkola påminner om att de finska herrarna vann mot alla odds förra året.

– Det var ett bevis på att man inte ska stirra blint på statistiken. Männen ”skulle” förlora, men det visade sig gå vägen. I Stockholm ska vi kämpa om varendaste poäng igen, säger Kari Niemi-Nikkola till Yle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.