Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEONORE SCHICK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: LEONORE SCHICK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LEONORE SCHICK / AP TT NYHETSBYRÅN

"Fick tvinga honom att gratulera mig..."

Publicerad

LONDON. Bilderna efter Karsten Warholms guld väckte reaktioner, då väldigt få av hans konkurrenter gick fram för att gratulera honom. 

Men Warholm säger att allt är lugnt och att han har pratat med de flesta efter loppet. 

Även om det krävdes något extra för att bronsmedaljören Kerron Clement skulle gratulera honom. 

– Jag fick tvinga det ur honom, säger Warholm till Dagbladet

Karsten Warholm stod för sitt livs lopp när han i ösregnet under onsdagskvällen sprang in ett guld på 400 meter häck. När han passerade mållinjen som etta så skrek han ut sin glädje och sjönk ner på banan. 

Helt ensam. 

Väldigt få av hans medtävlande gick fram för att gratulera honom, vilket väckte en hel del reaktioner. 

Warholm om omtalade bilden

Enligt Warholms tränare så kunde de bero på att IAAF avrått utövarna från att vara "för intima" med varandra för att undvika att det magvirus som härjat i London skulle spridas

– Det kan säkert ha lite med det att göra. Sen blir man väldigt trött efter ett sånt lopp och i en final är det inte någon som sparar på några krafter. Så jag tror att alla har fullt upp med sig själv efteråt. Men jag har pratat med de flesta efteråt och det är god stämning - inga problem, säger Warholm till norska Dagbladet

Fick tvinga fram gratulationen

Bronsmedaljören och den regerande OS-guldmedaljören Kerron Clement var den som hade svårast att svälja att Warholm tog hem segern. I en intervju med NRK efter loppet sa han: "Karsten är världsmästare, men jag är bäst på 400 meter häck."

Clement hade som mål att bli den första i historien som vann tre raka VM-guld på distansen och Warholm erkänner att det satt långt inne för Clement att gratulera honom.

– Jag fick tvinga det ur honom, säger norrmannen med ett leende. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag