Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får kvinnor ha fett på kroppen?”

Här tävlar Armand Duplantis mot rivalerna – tävlar i sin egen trädgård.
Chari Hakwins.Foto: Bildbyrån / Bildbyrån
Hawkins visar upp sin mage.Foto: Instagram.
”Titta, jag har bilringar”, säger hon.Foto: Instagram.

Friidrottstjärnan Chari Hawkins, 28, har fått nog av utseendefixeringen.

I ett videoklipp på Instagram visar hon nu upp ”bilringar” på sin mage – och sätter ner foten.

– Ni behöver inte ha ett sexpack. Jag har inte ens ett sexpack och det är mitt jobb att träna, säger Hawkins.

Behöver en idrottare se atletisk ut? Den tidigare EM-mästaren Moa Hjelmer lyfte frågan i ett inlägg på Instagram i förra veckan.

Hon valde då att visa hur hennes mage ”hänger och flänger” när hon springer.

– Min inställning är att utseendet kommer sist, det är en biprodukt för att man tränat hårt, förklarade Hjelmer när SportExpressen ringde upp henne.

– Man tränar för att kunna prestera bra, och i takt med att man gör det kommer kroppen att förändras. Med det kan aldrig vara det viktiga hur kroppen ser ut.

Nu väljer Chari Hawkins från USA att prata om samma sak.

”Titta, jag har bilringar”

28-åriga Hawkins, som slutade tolva i sjukampen på VM i Doha förra året, har lagt upp ett videoklipp på Instagram där hon visar upp sin mage i olika vinklar.

Hennes budskap: Utseendefixeringen har gått för långt. Alla får se hur precis hur de vill.

– Jag är professionell idrottare och tränar fem till nio timmar om dagen. Men titta, jag har bilringar. ”Vänta, får kvinnor har fett på kroppen? Va?” Ja, det är helt normalt, säger Hawkins.

Hon fortsätter:

– Var snälla mot er själva. Jag måste vara snällare mot mig själv och jag försöker vara tacksam för det min kropp faktiskt kan göra.

– Ni behöver inte ha ett sexpack. Jag har inte ens ett sexpack och mitt jobb är att träna! Det är okej att inte ha det. Och det är okej att ha det. Älska er själva!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.