Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får 100 miljoner efter – brutala mordet på dottern

Jill McCluskey, mamma till Lauren, under en minnestund.Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Föräldrarna Jill och Matt McCluskey.Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Steve C. Wilson / TT NYHETSBYRÅN

Friidrottaren Lauren McCluskey blev utpressad av sin tidigare pojkvän och sökte hjälp hos universitetspolisen.

Mindre än två veckor senare hittades 21-åringen död.

Nu tvingas University of Utah betala närmare 100 miljoner kronor i skadestånd.

Det var i oktober 2018 som Lauren McCluskey gick till polisen på universitet i Utah. Hon ville rapportera att en person hade fått tag i hennes nakenbilder och använde de för att utpressa henne. Totalt hörde McCluskey av sig till polisen över 20 gånger.

Två veckor senare sköts friidrottstalangen ihjäl av sin tidigare pojkvän Melvin Rowland. Efter mordet tog Rowland, som inte var en elev, livet av sig. 37-åringen hade tidigare dömts för sexbrott och spenderat över tio år i fängelse, skriver CNN.

Begärde 525 miljoner kronor i skadestånd

I somras bestämde sig Laurens föräldrar för att stämma University of Utah. Föräldrarna begärde 525 miljoner kronor i skadestånd. McCluskeys advokat, James W. McConkie, berättade för New York Times att det här fallet är ett exempel på hur polisen på universitetet tar en kvinnas anklagelser mindre seriöst.

Två månader senare har skolan nått en överenskommelse med föräldrarna.

”Vi svek Lauren”

– Universitetet erkänner och beklagar djupt att vi inte behandlade Laurens fall som det borde ha gjort och att dess anställda vid den tiden misslyckades med att fullt ut förstå och på lämpligt sätt svara på Laurens situation, sade University of Utahs president Ruth Watkins i ett uttalande förra veckan, enligt CNN.

Och avslutade:

– Som ett resultat svek vi Lauren och hennes familj.

University of Utah kommer att betala 92 miljoner kronor till föräldrarna och göra en donation på 25 miljoner kronor till Lauren McCluskeys fond.

TV: Zlatan avgör för Milan – med cykelspark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.