”Fantastiskt – man vill ju bara vara honom”

Armand Duplantis intervjuas direkt efter rekordhoppet i Polen i helgen.
Angelica Bengtsson
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Armand Duplantis
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / BILDBYRÅN

Angelica Bengtsson vann damernas stavhopp i Grand Prix i Sätra under tisdagskvällen med hallrekordhöjden, 4,63 meter. 

Efteråt så var det en glad stavhopperska som mötte pressen. Men inte för hennes egen skull mest, utan för kollegan, vännen och världsrekordinnehavaren Armand Duplantis. 

– Man vill liksom bara vara honom, säger Bengtsson om Duplantis. 

Angelica Bengtsson var Grand Prix i Sätras klarast lysande stjärna under tisdagskvällen. Till publikens förtjusning höll hon även för favorittrycket när segern i damernas stavhopp bärgades efter hennes 4,63-hopp. Det var en glad Bengtsson som mötte pressen, och när frågorna om tisdagskvällens tävling var över, påbörjades hyllningarna till ”Mondo” Duplantis, och hon berättade om hur han inspirerar henne. 

– Han bryter barriärer. Att han kan hoppa så högt var han än är och vilken tid som helst under vilka förutsättningar som helst... Man kan inte ha några bortförklaringar nu, det är bara att kötta, säger hon och utvecklar: 

– Jag hoppade dåligt i helgen och jag kan inte säga att det är någon annans fel eller något materials fel, man ska kunna anpassa sig, man höjer sin egen ribba och man behöver en spark i baken i bland. 

Vad var din reaktion när du fick reda på att han tagit världsrekord?

– Jag var rätt deppig då, jag hade precis rivit ut mig, jag var fortfarande inne i min bubbla, självisk som jag är. Men det är helt fantastiskt det han gör, veckan innan när han försökte på 6,17 meter så samlades hela mitt stavgäng hemma och vi var superentusiastiska och det gav bara energi. 

– Man vill liksom bara vara honom, säger hon.

Bengtsson om det inställda VM:et: ”Det är jätteskönt ändå”

Härnäst väntar som bekant inget inomhus-VM för 26-åringen, utan allt fokus ligger på sommaren och OS. Ett upplägg som hon menar fungerar utmärkt och ger henne de bästa förutsättningarna inför OS. 

– Det är jätteskönt ändå, att få fler träningsveckor. Det är OS som gäller och det var en del som redan hade tänkt skippa inomhussäsongen, det är ofta så inför OS. Så det gör mig ingenting att det inte blev något inomhus-VM. 

Friidrottsgalan ”Glasgow Indoor” med världsrekordhållaren Armand Duplantis sänds i sin helhet på Dplay på lördag 15 februari kl 13.55.

”24 maj i Stockholm - då vill jag göra min bästa tävling”

Expressen mötte Armand Duplantis på flygplatsen när han kom till Sverige efter rekordet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.