Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten reagerar efter bilderna på Melwin Holm

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Melwin Lycke Holm slutade fyra i Finnkampens höjdhopp som Sverige förlorade. 

SVT-experten Alhaji Jeng reagerade på tv-bilder från 15-åringens uppgörelse med finländarna. 

– Han påminner väldigt mycket om Stefan i sitt sätt att röra på sig, säger Jeng. 

Melwin Lycke Holm, 15, har imponerat stort under säsongen. I början av augusti satte höjdhoppstalangen nytt personligt rekord på Landslagsutmaningen i Söderhamn, där han klarade hela 2,17. 

En vecka senare tog Lycke Holm hem guldet på senior-SM och brast efter tävlingen ut i gråt i armarna på pappa och tränare Stefan Holm. 

Melwin Lycke Holm hade en något tyngre dag när höjdhoppet avgjordes på Finnkampen under lördagen. 15-åringen hade två rivningar på 2,09 och 2,12 – som han dock klarade i sista försöket. 

SVT:s expert Kajsa Bergqvist noterade visst slarv i tekniken från talangens sida under Finnkampsuppgörelsen. 

– Han kommer fel i de här sista stegen och han är frustrerad. Det ser lite olika ut nästan varje hopp han gör. Men han tog 2,09 och 2,12 i sista försöken, säger Bergqvist. 

Lycke Holm rev ut sig på 2,14 och slutade fyra i tävlingen. 

Emil Uhlin slutade tvåa i tävlingen, även han klarade 2,12 men hade färre rivningar än landslagskollegan. Höjden var nytt personbästa för Uhlin. 

Finländaren Arttu Mattila tog hem tävlingen, och Finland vann grenen med 12-10. 

Lycke Holm: ”Det var en ära”

– Kämpigt i dag, kan jag säga. Det var stressigt kan jag säga. Jag gjorde 2,05 med darr också. Det var inte mycket som stämde, men det var skönt att få ta 2,12 i alla fall, säger Lycke Holm till SVT efter tävlingen. 

15-åringen var hedrad över att ha blivit uttagen. 

– Det var ballt, det var en ära att få hoppa den. Sedan är det synd att det går så dåligt, säger Melwin Lycke Holm till SVT efter tävlingen. 

– Jag hoppade svinbra på inhoppningen, men då var det med kort ansats. Jag fick inte långa ansatsen att fungera, jag har inte kunnat träna som jag velat. Det har slitit på kroppen. 

SVT:s expert Alhaji Jeng reagerade på tv-bilder från tävlingen, när Lycke Holm laddade upp inför ett hopp. 

– Han påminner väldigt mycket om Stefan i sitt sätt att röra på sig. Han har inte direkt någon fysisk kapacitet än, utan lyckas med andra egenskaper, säger experten, som också hyllade det faktum att Lycke Holm som 15-åring tagits ut till Finnkampen. 

– Smått otroligt, ofattbart att han är 15 år och debuterar i Finnkampen för seniorer. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.