Allyson Felix efter sitt brons på VM. Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅNAllyson Felix efter sitt brons på VM. Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Allyson Felix efter sitt brons på VM.  Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Allyson Felix (t.v.) med sin bronsmedalj. Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅNAllyson Felix (t.v.) med sin bronsmedalj. Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Allyson Felix (t.v.) med sin bronsmedalj.  Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonas Karlsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJonas Karlsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jonas Karlsson.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En av tidernas bästa – sågas av tv-profilen

Publicerad

LONDON. Allyson Felix har tagit hela 14 medaljer under sin karriär - och hon har chans på fler i London. 

Men Europsports Jonas Karlsson tycker att amerikanskan är för anonym för att räknas som en av tidernas främsta friidrottare. 

– Skulle hon sluta nu så hade man om två år glömt bort att hon fanns, säger han i Eurosports Facebooklive-sändning

På lördagskvällen tackade såväl Usain Bolt som Mo Farah för sig. Den förstnämnda avslutar sin karriär helt, medan den andra nu ska fokusera helt och fullt på landsvägslopp. 

Det var med i avstamp i Bolts och Farahs karriärer som Eurosports team på VM, Tommy Åström, Sanna Kallur och Jonas Karlsson bestämde sig för att diskutera vem som är den främsta friidrottaren någonsin. 

Efter att namn som Paavo Nurmi, Carl Lewis och Sergej Bubka så kom i alla fall Jonas Karlsson fram till att Bolt var störst för honom. 

– Bolt har ritat om kartan för vad som är möjligt. Han är den största för mig. Väver man in vad någon har betytt för sporten så är Bolt klart störst, säger han i Eurosports Facebooklive-sändning. 

Karlsson: "Blir chockad när jag ser det"

Därefter kom Allyson Felix upp för diskussion. Den 31-åriga amerikanskan, som springer 200 och 400 meter, samt de båda stafetterna, hade inför lördagen tagit 14 VM-medaljer under sin karriär, varav nio guld. 

Dessutom har hon sex OS-guld och totalt nio OS-medaljer. 

Men Karlsson har svårt att hålla Felix som en av de största, på grund av att hon inte syns och hörs tillräckligt. 

– Jag blir chockad varje gång jag ser hur många medaljer hon har vunnit. För hon är den mest anonyma superstjärnan som finns i friidrottsvärlden. Skulle hon sluta nu så hade man om två år glömt bort att hon fanns, för hon tar inte plats. Hon är bara så snäll, timid och vinner sina medaljer, men hon hade kunnat vara så ofantligt mycket större, säger han. 

Sanna Kallur är inne på samma spår. 

– Bolt och Farah är ambassadörer för sporten. Det är därför man tycker att de är störst, för deras artisteri.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag