Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Green nära nytt prestigejobb

Emma Green.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Emma Green får en huvudroll under EM i Berlin. 

Under mästerskapet väljs sex nya medlemmar till European Athletics Athletes Committee (EAAC) in. Den svenska stjärnan är en av kandidaterna.

– Friidrotten bör återgå till kampen, som enligt mig, är den egentliga tjusningen med friidrotten, säger Emma Green till Svenska friidrottsförbundet.

Emma Green är, vid sidan av Kajsa Bergqvist, en av Sveriges framgångsrikaste höjdhoppare genom tiderna. Nu går hon i Bergqvists fotspår även efter karriären. Sedan tidigare har Kajsa Bergqvist varit medlem i EAAC. Nu har Emma Green fått förfrågan – och hon ser det som en ära.

– Jag hoppas kunna vara med och påverka friidrotten till det bättre, då jag upplever att mycket av friidrottens själ har försvunnit. Jag anser att vi ska röra oss bort från tuffa kvalgränser och höjningsscheman, i arrangörernas iver att skapa snabba tävlingar med få deltagare. Istället bör friidrotten återgå till kampen, som enligt mig, är den egentliga tjusningen med friidrotten, säger Emma Green till Svenska friidrottsförbundets hemsida.

Emma Green: ”Vill göra det lättare för publiken”

Friidrottsförbundets generalsekreterare ställer sig positiv till Emma Green som en av kandidaterna.

- Vi är glada att Emma kandiderar till Europeiska Friidrottsförbundets Aktivas kommitté. Hon har alltid varit intresserad av att skapa bra förutsättningar för aktiva men också att utveckla friidrotten, säger Stefan Olsson.

Utöver friidrottarnas egna förutsättningar är publikvänligheten en hjärtefråga för Emma Green.

– Vi bör göra det lättare för publiken att komma närmare och hänga med i kampen på arenan. Här är ny teknik ett bra verktyg för att friidrotten ska bli mer lättillgänglig att följa från läktaren. Tillsammans med fortsatt fokus på utövarnas glädje, arbete mot doping och nytänkande rekrytering och stöd till unga talanger så tror jag att vi kommer långt, säger den före detta höjdhopparen. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om friidrotts-EM 2018 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.