Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter SM–kontroversen: Härstedt utsatt för hot

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Daniel Ståhl.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Axel Härstedt hamnade i blåsväder efter SM–tävlingarna i Uppsala då han ansågs ha agerat osportsligt i samband med diskusfinalen.

Nu har MAI–friidrottaren fått hat– och hotmejl skickade till sig, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är trist när så mycket annat var bra, säger MAI:s klubbchef Mikael Wirstedt.

Det var i samband med diskusfinalen som efterspelet kom att handla om trean Axel Härstedt och fyran Jakob Gardenkrans. Den sistnämnde anmälde Härstedt för osportsligt uppträdande. MAI–kastaren anmälde först Daniel Ståhl till tävlingsledningen på grund av en reva i byxorna, samtidigt som han stod i närheten av kastburen. Just Härstedts placering var något som störde Jakob Gardenkrans, varpå anmälan upprättades.

Nu berättar MAI:s klubbchef Mikael Wirstedt för Sydsvenskan om att klubben har fått ta konsekvenserna för Härstedts agerande. 

– Vi har fått ganska hotfulla mejl till klubben. Det är trist när så mycket annat var bra, säger Wirstedt och fortsätter:

– Jacob och Axel har rett ut det hela. Det är som vanligt mellan dem igen. Axel har inte gjort något som strider mot reglerna, det är viktigt att påpeka. Det här har fått för stora proportioner.

Förbundet upprört

Stefan Olsson, generalsekreterare i svenska friidrottsförbundet, kommenterar situationen på följande sätt:

– Själva protesttiden är avslutad. Där kan inte hända någonting. Sedan har jag också hört talas om någon form av anmälan mot Axel Härstedt skulle lämnas in, att han skulle ha agerat osportsligt på något vis. Men vi på förbundet har inte sett någonting där heller. Det bästa är att killarna reder ut det här själva, och det verkar de ju ha gjort, säger han och fortsätter resonera kring att Härstedt fått ta emot hot:

– Så får det inte gå till. Men det är lätt att framföra sådant anonymt i dag. Sedan ska man ju vara själv som aktiv vara medveten om att man på ett helt annat sätt är påpassad än om vi jämför med 70-, 80- och 90-talen. Uppför man sig inte korrekt så kommer det fram.

SportExpressen har sökt Axel Härstedt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.