Angelica Bengtsson är uttagen till lag-EM. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNAngelica Bengtsson är uttagen till lag-EM. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Angelica Bengtsson är uttagen till lag-EM. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Angelica Bengtsson skadade sig på Bauhausgalan. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNAngelica Bengtsson skadade sig på Bauhausgalan. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Angelica Bengtsson skadade sig på Bauhausgalan. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter otäcka bilderna - Bengtsson till lag-EM

Publicerad

Hon lämnade Bauhausgalan med smärtor i båda fötterna.

Men nu kommer positiva besked.

Ingenting är sönder – och Angelica Bengtsson är uttagen till lag-EM i helgen.

– Det går snabbt framåt, säger Bengtsson.

Angelica Bengtsson klarade imponerande 4,65 på Bauhausgalan i Stockholm. Sen väntade försök på 4,75 – svenskt rekord. Och det var då de otäcka scenerna utspelade sig.

Bengtsson landade illa och läkare fick hjälpa henne på innerplan.

Båda fötterna hade stukats.

– I går kväll fick jag släpa högerfoten efter mig när jag skulle borsta tänderna. Och när jag gick och lag mig försökte jag att inte röra mig alls, för allting gjorde ont! Men nu känns det mycket bättre, säger Angelica Bengtsson när SportExpressen träffar henne knappt 24 timmar efter tävlingen.

"Gör ganska ont"

Hon har precis röntgats och beskeden från läkarna var positiva. Ingenting är sönder. Och hon kan troligen tävla igen redan i helgen, när lag-EM avgörs.

Bengtsson är också uttagen i truppen.

– Det gör ganska ont just nu. Men det är inte så farligt, säger hon och lägger över vikten på den smärtande högerfoten.

– Det går snabbt framåt.

Hon berättar att förbundskapten Karin Torneklint hade svårt att hitta en reserv till lag-EM och hon räknar därför med att komma till start, även om foten inte känns helt hundra.

– En höjd borde man i alla fall klara, säger Bengtsson.

– Vi har "Tommy Tejp" (naprapaten Tommy Eriksson) där borta, så han kommer att tejpa mig. Det är den perfekta personen att ha på plats i det här läget.

Sommarens stora höjdpunkt inom friidrotten är VM i London, som avgörs 4-13 augusti.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag