Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis vinnare: ”Ingen debut att skämmas över”

Armand Duplantis vann stavhoppet i ”Impossible games” inför läktare fyllda med pappdockor.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Armand Duplantis hoppade 5,86 och vann en minst sagt märklig tävling i Oslo.

Tvåa blev Renaud Lavillenie – som hoppade 24 timmar tidigare.

– Det är ingen säsongsdebut att skämmas för, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

Samtidigt hade Daniel Ståhl en tung kväll.

Läktarna var fyllda med pappfigurer och dockor. Bara ett fåtal idrottare var på plats. Och många ovanliga grenar var på programmet.

Det blev en speciell kväll på Bislett-stadion i Oslo när ”Impossible Games” avgjordes.

– Det var nästan spöklikt, säger Armand Duplantis till SVT.

I stavhoppstävlingen ställdes ”Mondo” mot norrmännen Pål Haugen Lillefosse och Simen Guttormsen samt fransmannen Renaud Lavillenie som gjorde sina hopp hemma i trädgården i Frankrike.

Hoppen visades i SVT under kvällen – men genomfördes 24 timmar tidigare.

– Ja, han gjorde alltså sina hopp i onsdags, men det har hållits hemligt hur det gick för honom, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

Ståhl: ”Det är för dåligt”

Armand Duplantis hade en rivning redan på 5,61, men klarade sen både 5,71 och 5,81 i första försöken. Han tog sen 5,86 i sista, vilket räckte för att slå Lavillenie som stannade på 5,81.

Efter det begärde han upp ribban på 6,01 vilket hade inneburit stadionrekord. Men Duplantis var aldrig ens nära att klara höjden.

– Det är ändå fantastiskt bra. Det är ingen säsongsdebut att skämmas för, säger Jacob Hård.

Duplantis själv till SVT:

– Det var ett okej resultat. Jag är inte i mitt livs form just nu, eftersom jag inte har kunnat träna som normalt. Men ja, helt okej. Det var skönt att skaka av sig rosten.

Diskusstjärnan Daniel Ståhl kom också till start i ”Impossible Games”. Men kastningen stämde inte riktigt för honom.

Hans längsta kast mätte 65,92.

– Det var en dålig dag. Dåligt tekniskt. Inga ursäkter, det är för dåligt. Jag har mycket bättre längder i kroppen, säger Ståhl till SVT.

Den svensk som imponerade allra mest i Oslo var den 22-årige kulstötaren Wictor Petersson som slog till med 20,88. Det var nytt personligt rekord med 18 centimeter.

Under de senaste månaderna har Armand Duplantis tagit svensklektioner via Skype. Tidigare har han fått många elaka kommentarer om sin svenska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.