Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför avbröt Duplantis tävlingen efter två hopp

Foto: SVT
Foto: SVT

Två tävlingar i rad med världsrekordförsök. 

Men i franska Lievin tvingades Armand Duplantis bryta tävlingen efter två hopp. 

– Han kände sig lite öm i kroppen, säger Duplantis agent Daniel Wessfeldt till SportExpressen. 

Trots den tunga kvällen lyckades Duplantis vinna då de andra rev ut sig. 

Armand Duplantis har varit ohotad etta i de två första tävlingarna där han hoppade 6,01 och 6,03. Efter att ha avklarat båda två gick han direkt på världsrekordförsöket och drömgränsen 6.19, men det ville sig inte för Mondo då. 

Under tisdagskvällen var det dags för den tredje tävlingen, den här gången i franska Lievin, men det blev dock bara två hopp totalt för svensken. 

När ”Mondo” på allvar gick in i tävlingen på 5,86 var det bara tre konkurrenter kvar i tävlingen: Christopher Nilsen från USA, Piotr Lisek, Polen och fransmannen Renaud Lavillanie. 

”Han kände sig lite öm i baksidan”

Duplantis klarade 5,86 direkt men sedan var det över för världsstjärnan. Han gestikulerade med besvikelse mot arrangören och bestämde sig därefter för att avbryta tävlingen. Tv-bilder fångade svensken i diskussion med mamma och tränare Helena Duplantis. 

SportExpressen har varit i kontakt med Daniel Wessfeldt, som är Armand Duplantis agent. 

– Det är bra med honom. Han kände sig lite öm i baksidan när han värmde upp och blev lite osäker. Han klarade båda 5,82 och 5,86 men sen ville han avstå för att inte ta några risker. Det var nog ett klokt beslut och mest som en säkerhetsåtgärd. 

Finns det en risk att Duplantis blir borta länge? 

– Nu ska han hem och vila, det är säkert helt okej om en vecka. Ibland känner man sig öm i kroppen och då finns det en risk att det blir värre, säger Wessfeldt. 

Trots den tunga kvällen lyckades Armand Duplantis vinna en gång till. Detta då de andra konkurrenterna rev ut sig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.