Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis problem: ”Kan inte springa runt i snön”

IFU Arena har stängts med omedelbar verkan.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Armand Duplantis har då fått sina stavar inlåsta.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Armand Duplantis har fått problem.

På hemmaplan i Uppsala har hans stavar låsts in och han kommer dessutom inte kunna träna som vanligt.

– Det handlar om försiktighetsåtgärder för att inte riskera liv, säger stadsbyggnadsdirektören Christian Blomberg till UNT.

Under lördagskvällen tävlar Armand Duplantis i Perche Elite Tour i Frankrike men nu ställs världens bäste stavhoppare inför ett problem.

På hemmaplan i Uppsala stängde nämligen Uppsala kommun IFU Arena där Duplantis brukar träna. Detta på grund av rapporter om att arenans tak kan vara felkonstruerat och riskerar att rasa in.

– För allas säkerhet väljer vi att stänga arenan. Det handlar om försiktighetsåtgärder för att inte riskera liv, säger stadsbyggnadsdirektören Christian Blomberg till UNT.

Duplantis har fått sina stavar inlåsta

Den stängda arenan gör nu att Armand Duplantis har fått sina träningsstavar inlåsta.

– Han har ju alla sina stavar på IFU Arena. Det är bekymmersamt. Jag har redan fått frågan från mamma Helena: kan vi komma åt stavarna?, säger Upsala IF:s sportchef Henrik Wennberg till UNT.

Sportchefen hoppas på en lösning för Duplantis men säger att det krävs ett undantag från kommunen ska få komma åt stavarna.

– Han måste försöka hitta en annan hall, han kan ju inte springa runt ute i snön. Det kanske blir Sollentunahallen eller Gävle eller Västerås. De flesta hallar vill nog se Armand träna i sin hall, Henrik Wennberg.

Förutom Duplantis drabbas även bland annat innebandyklubbarna Storvreta och Sirius av den stängda arenan. 

Duplantis tävling i Frankrike under lördagskvällen sänds 18:45 på Kanal 9 och Discovery +.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.