Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis överlägsen inför svenska publiken

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Armand Duplantis tog lekande lätt hem segern på Folksams GP i Göteborg. 

Han vann överlägset på 5.90. 

- Det är tecken på att det kommer bli bättre, säger han till SVT. 

Det var en stavhoppstävling som bäst beskrivs med inledningen av refrängen till Snooks klassiska låt Mister Cool. 

Det var en hoppare som föll konstigt och obehagligt mot stavgropen, en som slog ansiktet mot ribban och så norske Sondre Guttormsen som längre trodde att han hade klarat 5,50 i sista försöket, men ribban darrade envetet och föll till sist ner. 

Norrmannen åkte - trots ihärdiga protester - därmed ut. 

Duplantis glänste i Göteborg

En som klarade sig helt undan missöden var den svenska världsstjärnan Armand Duplantis. Det svenska VM-guldhoppet vann enkelt tävlingen som den ende hopparen över 5.90 (tvåan hoppade 5.60), men han nöjde sig inte där. 

Duplantis valde i publikfriande manér att testa sig på att hoppa på sex meter. 

Det första försöket var inte bra, det andra var sämre. Det tredje försöket var okej, men det ville sig inte den här dagen. Men det spelade mindre roll, publiken i Göteborg hade stannat kvar och hejade fram Duplantis hela vägen. Duplantis tackade genom att dela ut high-fives till flera åskådare. 

– Det var en fantastisk tävling och publiken var otrolig. Älskar att vara så nära publiken. Jag hoppas få komma tillbaka, säger han till SVT.