Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis löfte i natt: ”Ni vill inte missa...”

Duplantis poserar med pokalen från Perche Elite Tour.
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
Armand Duplantis klarade 6,03 i första försöket.
Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Armand Duplantis lovar mer inför framtiden.

Efter lördagens nya seger mot världseliten är svensken övertygad om att han kommer nå högre höjder under 2021.

– Jag förväntar mig bra saker. Se till att ni tittar, ni vill inte missa något speciellt, säger Duplantis.

Armand Duplantis var den ende som klarade 6,03 meter när han vann i Perche Elite Tour i Frankrike under lördagskvällen.

De tre världsrekordförsöken på 6,19 misslyckades men Duplantis är ändå nöjd när SportExpressen pratar med honom under natten.

– När jag gick in i tävlingen ville jag hoppa sex meter, jag ville slå världsårsbästa och jag ville vinna. Jag gjorde alla de tre grejerna. Det är en lång säsong, 6,19 kan vänta, säger Duplantis.

– Jag är övertygad om att det kommer hända. Jag stressar inte.

Duplantis om nya höga nivån

Samtidigt som Duplantis slagit världsrekord har han också stabiliserat sig på höga höjder och drömgränsen sex meter har blivit vardagsmat.

– Jag tycker det är coolt. Det är fler och fler hopp över sex meter. Det känns som att det blir enklare varje dag och jag vill försöka göra det ännu enklare.

Är det den nya lägstanivån?

– Inte egentligen men det blir lättare och lättare. Sex meter har fortfarande något speciellt över sig och varje gång jag gör det är det coolt.

Han säger att det var flera saker som saknades för att slå sitt världsrekord den här gången.

– Några små grejer. Jag tror att jag behövde en bättre ansats, upphopp och lite mer fart. Några tekniska grejer. Om man ska hoppa 6,19 måste det nästan vara perfekt och jag gjorde det inte perfekt. Jag gjorde några bra hopp men det fattades några grejer.

Hyllar Renaud Lavillenie 

Det tillåts som bekant ingen publik på läktarna under coronapandemin men Duplantis tycker att konkurrenten och vännen Renaud Lavillenie hjälpte honom.

– Ingen publik gör det tufft men jag är glad för honom. Jag har inte sett honom så bra på så länge och jag har aldrig hoppat mot honom när han varit så bra. Jag hoppas att vi kan ha några bra kamper i framtiden. 

Är han tillbaka på en hög nivå nu?

– Han är tillbaka.

Hur viktigt är det för dig?

– Jag älskar det. Jag tycker att det pushar mig och gör mig mer och mer motiverad. Det är viktigt speciellt när det inte har varit någon publik.

Vad kan vi förvänta oss av dig den närmaste framtiden?

– Jag förväntar mig bra saker. Se till att ni tittar, ni vill inte missa något speciellt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.