Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis klarade drömgränsen igen

Expressen träffade Armand Duplantis i Uppsala inför friidrotts-SM. På svenska berättade han att han hoppas på ett nytt 6-metershopp.
Foto: MATTHIAS HANGST / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATTHIAS HANGST / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Armand Duplantis klarade sex meter på Diamond League-galan i Monaco.

Han njuter efteråt.

– Jag ville bevisa mig själv och alla andra att jag är i sexmetersform, säger Duplantis till SVT.

Men han saknade rivalen Sam Kendricks – som tvingades kasta in handduken precis inför start.

Inför galan i Monaco fick SportExpressen en pratstund med Armand Duplantis som var frustrerad över att han inte tagit sig över sex meter sen i vintras.

– Det har gått för lång tid nu. Jag behöver klara det igen, förklarade ”Mondo”.

Och nu kom det alltså.

I det sista försöket på 6,00 under Diamond League-galan i Monaco så flög Armand Duplantis över ribban – med god marginal.

– Vilket hopp han gör, säger Alhaji Jeng i SVT.

– Där får han verkligen hela kalaset att stämma. Och han får med sig farten. ”Mondo” är bland de snabbaste stavhopparna som någonsin sprungit på en stavhoppsbana och när han kommer rätt…då blir det här resultatet.

”Det var en besvikelse”

Armand Duplantis vann tävlingen och den enda i världen som har klarat sex meter den här säsongen.

– Jag är nöjd med att ha klarat sex meter igen. Det var målet med den här tävlingen. Jag ville bevisa mig själv och alla andra att jag är i sexmetersform, säger Duplantis till SVT efter tävlingen.

Hur det gick för värsta rivalen Sam Kendricks? Han kom inte ens till start, eftersom han saknade sina stavar.

– Sams stavar hos varit hos Renaud Lavillenie under en lång tid. Men redan för en månad sen sa Renaud att ha inte ska komma till Monaco eftersom han har en skadad tumme. Ändå har man inte hunnit lösa det. Mycket märkligt låter det, förklarar kommentatorn Niklas Nord under SVT:s sändning från Monaco.

Duplantis hade sett fram emot att få tävla mot Kendricks igen.

– Jag fick reda på det precis inför uppvärmningen att hans stavar inte kommit hit och att de inte kunde lösa det. Det var en besvikelse. Jag ville ju tävla mot honom.

Armand Duplantis berättar om den speciella relationen där både mamma och pappa också är hans tränare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.