Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis: ”Jag känner mig bättre än någonsin”

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Status på Armand Duplantis inför OS i Tokyo?

– Jag känner mig bättre än någonsin, säger 21-åringen på en presskonferens i Stockholm.

I nästa vecka gör han sin första tävling för säsongen.

Världsrekordhållaren Armand Duplantis är plats i Sverige efter några månader med träning i Louisiana, USA.

Och han möttes av spöregn under måndag morgon.

– Det ska tydligen bli bättre väder nästa vecka. Det säger folk alltid här: ”Det blir bättre nästa vecka. Nästa vecka!”, säger Duplantis och skrattar.

Han höll en presskonferens på ett hotell i Stockholm för att berätta om sin plan inför sommaren, där OS i Tokyo är den stora höjdpunkten.

Han kommer ha sin bas i Uppsala. Och i nästa vecka gör han sin första stora tävling, när han möter världseliten på en gala i Ostrava, Tjeckien.

– Jag tror det kan bli höga höjder där, säger Duplantis och avslöjar att formen är ”bättre än någonsin”.

– Träningen har gått väldigt bra. Med två och en halv månad till OS känner jag att jag är där jag vill vara. Jag har lyckats ta några riktigt bra höjder, framför allt för att vara mig. Jag brukar inte hoppa så högt på träning.

”Då tar jag OS-guldet”

Han fortsätter:

– Men nu ser jag fram emot att börja tävla igen. Träning är bra, men det är först när man tävlar som man inser var man faktiskt står.

21-åringen är medveten om att han är den stora guldfavoriten i herrarnas stavhopp på OS.

– Jag vet om att jag kommer dit som favorit och all press kommer vara på mig. Men det börjar jag vänja mig vid, säger Armand Duplantis.

– Jag ska åka dit och göra det jag vet att jag klarar av. Jag ska ta det som vilken tävling som helst. Jag möter samma killar som vanligt, tävlingen har bara ett annat namn. Det är inget nytt.

På frågan om han helst tar ett OS-guld eller ett nytt världsrekord i sommar, svarar han:

– Då tar jag OS-guldet. Jag har redan världsrekordet.

Den sista tävlingen innan OS blir Bauhausgalan i Stockholm. Där kommer Duplantis att möta både Renaud Lavillenie, Sam Kendricks, Piotr Lisek och KC Lightfoot som alla har lämnat klartecken för den svenska Diamond League-galan.

– Jag ser verkligen fram emot den tävlingen. Det känns som det alltid händer något speciellt när jag tävlar på Stockholms stadion, säger Duplantis.

Världsrekordet som han noterade förra året lyder 6,18.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.